СВОБОДНО ВРЕМЕ

Погнаха Георги Милчев-Годжи! Оказа се, че дължи хиляди левове!

В нея той е съдружник с годеницата си Надежда Дончева, която наскоро го дари с дъщеричка. Според документите фирмата се занимава с продуциране и менажиране на артист изпълнители, аудио-визуални продукти, радио-телевизионни и шоупрограми, и осигуряване на реализацията им на пазара. Според запознати Годжи планирал сериозно да развие продуцентска дейност, подобно на шефа си Слави Трифонов, опирайки се на натрупания до момента опит, пише „България днес“.

Опитите му скоропостижно са попарени от НАП. Служителят на данъчните във Враца Кирил Карамелски стартира изпълнително дело срещу Милчев през юни. Законовоите процедури завършват преди дни, а като резултат продуцентката компания на Годжи е запорирана. В документа не се уточнява каква е точната сума на неплатените данъци.

От „България днес“ са се опитали да се свържат с Георги Милчев относно запора и точната сума неплатени данъци, но той не отговарял на телефона си. Информация може да се открие в документите на другите двайсетина дружества на китариста. Те също за запорирани.

Под възбрана доскоро бе и огромния апартамент на Годжи в баровски столичен квартал и дори родната му къща в Криводол. Според съобщенията срещу изпълнителя вървят две различни процедури от страна на НАП. По първата данъчните си търсят 77 646 лева главница и натрупани лихви 31 674 лева.

Процедура има и от друг представител на държавата. Тя се води заедно с колекторска фирма. Там общо дължимата сума с лихви и разходи за съдия изпълнител е над 270 хиляди лева. Отделно към бизнеса и имуществото на Годжи претенции има и известна банка по необслужвани редовно от него кредити, чиято стойност е стотици хиляди левове, става ясно от фирмените документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *