НОВИНИ

Сачева по БТВ: Оставката на Борисов не стои на дневен ред

Темата за оставка на Борисов не стои на дневен ред. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред бТВ.

Всички варианти се обсъждат, но трябва да се ръководим от друга цел. Така Сачева отговори на въпроса дали се обсъжда експертен кабинет.

Основополагащото не трябва да е оставка, а това, което е полезно за всички – дебат за промени в конституцията, Изборен кодекс, гарантиращ демократични избори, актуализацията на бюджета, добави още Сачева.

Не бих определила протестите като „гражданска война“, няма идеология. Това е форма на граждански протест. Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата. Хората не смеят да си кажат „добър ден“. Тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата. Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са „Отровното трио“, на второ място е президента. Не се търси диалог, а точно обратното. Това каза още социалният министър Деница Сачева.

„Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. От самото начало сме организирали възможности за разговори, за дискусии. С какво ние организираме привърженици на протестите, къде са доказателствата за това. Търпим много негативи, но въпреки това се опитваме да запазим спокойствие на духа“, каза още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *