СВОБОДНО ВРЕМЕ

Какво се случва в тялото ти по време на оргазъм

Женската мастурбация. Едно от нещата, за които колкото повече се говори, толкова по-голям ефект има. А и да не забравяме факта, че има безброй ползи за здравето от самозадоволяването. То спомага за освобождаването на ендорфини, а и в крайна сметка това си е своеобразна физическа активност, която допринася за повишаването на сексуалното удовлетворение. Накратко – с един куршум два заека, пише cosmopolitan.bg.

Как изглеждат жените по време на оргазъм, виж в галерията по-долу:

Хормоните ти се раздвижват

„Когато се почувстваш възбудена, хормоните адреналин и норадреналин се освобождават, което увеличава сърдечната ти честота и кръвното налягане, а това, от своя страна, води до „уголемяване“ на вагината и клитора“, обяснява д-р Шийла Радхакришнан, консултант по гинекология и психосексуална медицина в Кралската болница в Лондон.

Центърът за удоволствия се активира на 100%

Стимулирането на някоя от ерогенните ти зони (клитор, зърна, влагалище, шийката на матката) води до осезаемо обостряне на сетивата ти.

Започваш да се чувстваш добре

Повишените нива на адреналина спомагат за засилване на усещанията на всички нива в организма ти, както и на емоционално ниво.

Чувстваш се изпълнена… и преливаща… от удоволствие

Пролактинът се грижи за тези усещания. А изследванията показват, че след оргазъм, получен по време на секс, се освобождава четири пъти повече хормон, отколкото когато се самозадоволяваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.