СВОБОДНО ВРЕМЕ

Фермата 6 вече започна! Ето кои са участниците в новия сезон, които ще изпитат силата на духа си и уменията си в стопанството на шоуто

Ангел Тенев

Ангел е на 41 години, от с. Караджалово, собственик на транспортна фирма.

Носи добродетелите на старото време, почита българските традиции и обичаи. Отговаря на името си, близките му го наричат „душа човек“. Като типичен мъж от село е и изкусен майстор на домашните мезета и ракия.

Определя се като щастливец, въпреки преживените нещастия. Погребал е едното си дете. По-късно жена му го предала като му изневерила с приятел. Всичко преживяно обаче не го е озлобило, а го е направило по-силен и по-мъдър.

Битовото ежедневие на Ангел е много сходно с условията във „Фермата“. В шоуто той иска да покаже, че все още има потомци на коравите българи, които не ги е страх да изцапат ръцете си и не са зависими от съвременните удобства.

Антония Сандова

Антония е на 28 години, от Асеновград, но живее в София. От тийнейджърка работи в бизнеса със строителни материали на родителите си. Не се страхува от физическия труд. Копала е градината на село и е доила крави. Не търси материалното, духовна и креативна е. Рисува добре, а тази година завършва специалност „Мода“ в НБУ и мечтае да стане стилист. Стреми се към емоционални преживявания и приключения.

Провокативна, секси и необвързана, Антония знае цената си и ще смущава съня на мъжете във „Фермата“. Влиза в шоуто с намерението да се състезава, а не да се съобразява с чуждите вълнения и мнения.

Асен Илиев

Асен е на 39 години, от София, женен, с две деца. Работи като адвокат. Енергичен, мисли бързо, има мнение по всеки въпрос. Силно взискателен както към себе си, така и към околните. Обича спорта, музиката и книгите.

Асен не е доволен от обществено-политическата ситуация у нас. Смята, че 80% от българския народ е необразован, назаинтересован и безотговорен. Мечтае да живее в по-организирано общество, където правила се спазват.

Въпреки че е четвърто поколение адвокат, не мисли, че е открил своето призвание. Иска да емигрира в Азия и да отвори малък ресторант във Виетнам.

Влиза във „Фермата“, за да смени монотонното си темпо на живот и да преживее нещо ново и вълнуващо.

Борислав Стефанов

Борислав е на 35 години, от с. Писарово, но живее в с. Летница. Строителен предприемач. Определя се като „играещ треньор“, защото работи наравно с всички във фирмата му. Смята, че може всичко в строителството. Работохолик. Става рано, труди се до късно и се раздава изцяло. Основният му недостатък е, че е прекалено доверчив.

В училище страдал, защото му се присмивали заради ушите.

Борислав живее с жена си, двете си дъщери и родителите си. Голямата му мечта е да има и син. Всичко, свързано с традициите и българския фолклор, го вълнува. Играе народни хора.

Борислав ще е един от основните строители на „Фермата“.

Ваня Илиева

Ваня е на 36 години, от София, стюардеса на луксозни яхти. Гражданин на света, свободен дух и същинско перпетуум-мобиле. Хиперактивна и енергична, не спира да се смее и да се движи. Кара сноуборд, кайтсърф, тренира кросфит, прави йога. Всички я наричат Хепи Ванче, защото не познава отчаянието и депресията.

Повечето мъжете се притесняват, че не могат да я впечатлят, защото покрай професията си е обиколила света и е видяла всичко. Самата Ваня обаче иска да я заведат не на Карибите, а на кино. Мечтае да открие любовта и да пусне котва. Първата й цел е да акостира във „Фермата“.

Габриела Мартинова

Габриела е на 31 години, от София, но живее във Велико Търново. Управител е на украинска модна компания, но не е суетна. Определя се като мъжко момиче, търси адреналин и приключения.

Детството й преминава диво и красиво далеч от цивилизацията. Баща й постоянно я предизвиква – катерят се, плават и разчитат звездите в търсене на съкровища.

Габриела е истинска амазонка и силен характер. Републикански шампион по мотоциклетизъм в клас Ендуро. Кара сноуборд и уейкборд. Почти няма спорт, който да не е атакувала.

Приема участието си във „Фермата“ като игра, в която може да натрупа нови умения. Не иска да върви по отъпкани пътеки, а да оставя свои следи.

Дана Русева

Дана е на 26 години, от Сливен, безработна. Типичното лошо момиче, бунтарка и провокатор. Слага се в графата „алфа мъжкарана“ и „вълк единак“. Прави футболни прогнози, а мечтата й е „Левски“ отново да стане шампион.

Дана е директна и често не си мери думите. Обича да поставя хората на мястото им. Вулкан от емоции, тя може да бъде както изключително агресивна, така и крайно забавна. Дразнят я псевдо патриотите, за които родолюбието се изразява в това да развяват българското знаме и да ядат агне на Гергьовден.

Буреносният й характер е формиран от проблемите в семейството й. До обяд баща й е най-добрият баща, а следобед – най-добрият алкохолик. Въпреки проблемите, Дана е готова да му прости, стига да й се извини.

Даяна Ханджиева

Даяна Ханджиева е на 26 години, от София, актриса. Популярна е с главната роля в сериала „Скъпи наследници”. Днес е изправена на житейски кръстопът.

Доскоро кариерата и личният й живот вървят по вода, но неочаквано късметът й изневерява – предложенията за нови роли секват, а любовната й връзка се разпада. За да се справи, тя започва да търси корена на проблемите в самата нея. Самоанализира се и вижда неща, които трябва да промени – голямото си его, желанието за контрол и страхът от всичко.

Въпреки силната си самокритичност, Даяна е искрена, лоялна и добра. И дори да няма допирни точки със селския живот, очаква да се справи във „Фермата“.

Жанета Осипова

Жанета Осипова е на 27 години, от село Гара Бов, но живее в София. В жилите й тече не само българска, а и руска кръв. Носителка е на титлата „Мис Плеймейт 2018“, но се разграничава от клишето „еротичен модел“. За нея хората смятат, че е от онези момичета, които пият само шампанско с ягоди, а истината е, че тя обожава ракия със сланина.

Детството на Жанета преминава в нищета. От малка няма връзка с баща си, защото той не се интересува от нея. Мечтае за здраво и пълноценно семейство.

Приема кариерата си на плеймейт само като етап от живота си. Продава визията си, за да изкарва прехраната си, но би искала да е част от миналите времена, когато материалното не е било водещо, а думите „чест“ и „достойнство“ са имали стойност.

Сигурна е, че може да се справи с предизвикателствата във „Фермата“. Единственият й страх е от насекоми – изпада в истерия при вида им.

Илиан Кустев

Илиан Кустев е на 43 години, от София, шеф готвач на световно ниво, щастливо разведен мъж и баща на 8-годишно момиченце.

Работил е в най-престижните европейски ресторанти – „Риц“ в Лондон и в носителите на три звезди Мишлен „Пиер Гание“ и „Павилион Ледойен“ в Париж.

Готвил е за турския президент Реджеп Ердоган, за бизнесмена Роман Абрамович, за Желязната лейди Маргарет Тачър и за актьора Брад Пит. В България сбъдва мечтата си да отвори собствен ресторант. Пандемията обаче посича бизнеса му.

Във „Фермата“ се надява да спечели голямата награда от 100 000 лева, за да се измъкне от заемите и да изравни „головата разлика“.

Илиян Стефанов

Илиян Стефанов е 30-годишен йога инструктор от Велико Търново. Определението, което му пасва най-добре, е „различен“.

В последните години живее като аскет. Дневното му меню е повече от скромно: един плод, малко леща или парче баница, омесена от баба му, с която живее.

Верен на минималистичната си философия, той отхвърля съвременните удобства – спи на студено, къпе се с ледена вода, избягва дрехите и ходи бос. Отрича не само материалното, но и секса. Въпреки лишенията е щастлив.

Преди да разбере истинския смисъл на своя живот Илиян работи 4 години, като сервитьор в Америка.

Илиян влиза във „Фермата“, за да „събуди“ зрителите, той влиза с послания – за смисъла на училището, как функционира човешкото тяло и как трябва да се грижим за него. Иска да покаже на всички, че единствената храна, от която хората имат нужда, е прана – енергията на сътворението.

Йордан Белев

Йордан Белев е на 40 години, известен илюзионист и общински съветник от Габрово. Определя себе си като фокусник-егоцентрик, който се ласкае от вниманието на публиката.

Магията на любовта също го спохожда и през 2019г. се сгодява за дългогодишната си приятелка. От първия си брак има дъщеря, която е най-мощната движеща сила в живота му. Момиченцето се ражда с увреждания, но въпреки това свири на цигулка и говори свободно три езика. Йордан я подкрепя безрезервно и й помага да се справя с трудностите.

Самият той е много упорит. Три пъти се явява на кастинг във „Фермата“, докато го одобрят. Казва, че тръгва назад, само когато се готви за скок.

Калоян Донков

Калоян е на 28 години, от село Кокаляне. Командир на взвод към Националната гвардейска част. Мъж на реда и честта.

Обича страната ни и носи добродетелите на своите предци. Възпитан е в уважение към по-възрастните. Вярва, че човек не трябва да повишава глас на онези, които са го учили да говори.

Гордее се със службата си и определя гвардията като свое второ семейство. Има брат-близнак, също гвардеец.

Онова, което най-много липсва на Калоян, е любовта. Мечтае за свое семейство.

Милена Станджикова

Милена Станджикова е на 41 години, от Пловдив, адвокат. Силна и самоуверена, тя преследва мечтите си, без да рискува отношенията в семейството си. Отказва се от изтощителни, но доходоносни професионални проекти, защото съпругът й не иска кариеристка, а спокойствие, домашна храна, възпитани деца и здрава жена.

Днес Милена се радва на 17-годишен брак, две деца и живот, изпълнен с адреналин. Вместо да купи нов апартамент, семейството й решава да инвестира парите си в хобитата и общи преживявания. Всички заедно се забавляват, карат мотори, уиндсърф, кайтсърф и ски, стрелят с лък, танцуват салса и пътуват с кемпер.

Милена е бизнесдамата на „Фермата“, която вижда пред себе си хоризонти, а не граници.

Мирослав Трайчевски

Мирослав е на 28 години. Роден е в Крива Паланка, Северна Македония, но от 13 години живее в София. Той е типичният македонец с българско самосъзнание.

Мирослав е корав мъж, оцелял в мизерията. Детството му е драматично. Роден е в много бедно семейство. Живее в една стая с майка си и двете си сестри. Цепи дърва за бутилка мляко и бучка сирене. Ходи в Гюешево, на границата с България, за да върти дребна търговия.

Сега е истински доволен от живота си. Притежава успешен строителен бизнес и има сериозна приятелка. Добър е както в събирането на шума с магаре, така и в подписването на големи сделки.

Във „Фермата“ ще бъде непримирим към неправдата. Ще се стреми да постигне целите си без оправдания и компромиси.

Митко Манолев

Митко е на 48 години, винопроизводител и ресторантьор от Мелник. Всички го знаят като Шестака, защото има 6 пръста по наследство от прадядо си. Колоритен народняк и горд жител на града си, той държи на традициите и е умел в работата си.

Митко е потомък на бежанец от егейска Македония и наследник на прочута в района фамилия. Семейството му произвежда вино от оригиналния и рядък сорт широкомелнишката лоза.

Самият той говори много и се пали се бързо, но гневът му минава лесно. Не харесва хора, които се скатават от работа и българите, които живеят в чужбина и се мислят за нещо повече от тези, останали в България. Митко е строгият, но справедлив човек и първият претендент за поста баща на „Фермата“.

Надежда Дочева

Надежда е на 41 години от Варна, но живее в село Нови хан. Дълбоко свързана е със земята. Обича селския труд, градината си и, най-вече, пчелите. Отглежда 200 кошера.

Живее изключително скромно и пестеливо. Държи на домашната храна. Кваси си мляко, прави сирене, компоти, лютеница.

Ограничила е контактите си с хората извън семейството до минимум. Пред тях е избрала пчелите, които искрено обича и нарича „изключителни същества“.

Първият й съпруг бил алкохолик, тормозел я, дори й посягал. Малко след развода срещнала втория си мъж, а от 10 години двамата живеят в идилия. Освен него, обожава и двете си деца.

Във „Фермата“ Надежда съвсем естествено може да се превърне в пчелата майка – тази, която обединява кошера.

Петър Петров

Петър е 29-годишен, от Шумен, но живее в София. Пилот. Красив, сдържан, алфа мъжкар. Усеща женското внимание, но не се държи като Дон Жуан.

Преди да се вдигне в облаците, Петър е тичал по зеления терен като футболист на „Черно море“ и е бил част от малък отбор в Германия. И въпреки че футболът е голямата му мечта, настъпва моментът, в който той отправя поглед към небето. Световната пандемия от коронавирус обаче го приземява буквално и той решава да влезе във „Фермата“.

Амбициозен е и не крие, че се стреми към приза от 100 000 лева. Обича да печели и четири пъти повече мрази да губи. Визуализира победата и после я материализира.

Прекрачва прага на „Фермата“ като необвързан мъж с ясното съзнание, че може да запали пожар от страсти.

Полина Хубавенска

Поли е 29-годишна народна певица, от София, но живее в Лондон. Съчетава традициите с модерното. Градска, съвременна жена, тя с гордост носи българската носия и докосва сърцата с удивителния си глас.

Поли модернизира и популяризира българския фолклор. Хитът й „Зайди“ с DJ Mascota и D-Trax има почти 3 милиона гледания в YouTube. Записва песен с Теодосий Спасов, а световноизвестният DJ Армин ван Бюрен пуска нейно парче в своето шоу.

Въпреки че никога не е възнамерявала да живее в чужбина, преди 5 години заминава с любимия си мъж за Англия. Извън музиката е сертифициран треньор по фитнес и състезател по културизъм.

Във „Фермата“ Поли е посланик на българския дух и традиции. Иска да събуди българското в новото поколение и да докаже, че може да си модерно изглеждащ и да пазиш българското в сърцето си. И това не е срамно и остаряло.

Стоян Маджаров

Стоян Маджаров е на 34 години, от Копривщица, но живее в Асеновград. Оператор е на ЦПУ машини. Вечно усмихнат, с гръмовен глас, патриот и възрожденец. Ревностно пази българските традиции. Силно вярващ католик.

Преди 10 години родопската гайда пленява сърцето му. Първоначално никой не вярва, че ще се научи да свири, но той опровергава скептиците. Сега не се разделя с народния инструмент и дори го нарича „моето сърце“.

Стоян произхожда от стар копривщенски род – маджари, а семейството е най-голямото му богатство. Оженил се е по стар български обичай, със съпругата му били в носии.

Във „Фермата“ той ще бъде пазителят на традициите.

Андрей Иванов, стопанин на „Фермата“

Андрей Иванов е на 41 години от София. Преди близо десетилетие разбира, че автентичната българска порода – каракачанска овца, която в миналото е била неразривна част от поминъка в страната ни, постепенно изчезва и че днес от нея са останали само 2000 животни.

Андрей се включва в каузата за тяхното спасяване. Взема 2 каракачански овчици и ги отглежда във фамилната му земя в гората над село Железница. Година след година стадото му се разраства и той започва да се грижи за стадо от 120 каракачански овце. Плановете му да изгради голямо горско стопанство обаче са покосени от икономическата криза, предизвикана от коронавируса и Андрей е принуден забрави за мечтата си.

Шестият сезон на “Фермата” е вдъхновен от неговата история, която има нужда от щастлив край. Затова през тази есен група от 21 българи – заедно, а не разделени на враждуващи групи, ще стъпят на земята на Андрей, за да му помогнат да превърне мечтата си в реалност и да съградят поредното райско кътче на българска територия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *