СВОБОДНО ВРЕМЕ

Позор! Иво Христов се закани на световноизвестната Райна Кабаиванска

Световноизвестната оперна певица Дарина Такова защити примата Райна Кабаиванска от нападките в социалнте мрежи през последните няколко дни. Повод за тях стана интервюто на Кабаиванска, в което тя се възмущава че по време на т.нар. всенародно въстание на 2 септември е видяла „организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите“.

В хулите към световноизвестната българка се включи и световнонеизвестният депутатин Иво Христов, син на висш офицер от ДС, който бе говорител на Румен Радев, а после той изпрати през БСП в Европейския парламент заедно с  Елена Йончева.

Ето как Иво Христов нападна оперната легенда публично в социалните мрежи: „Райна Кабаиванска с поддържаща роля в сапунката на Борисов. Патетично.

След войната дошли да ходатайстват пред Де Гол да помилва интелектуалците-колаборационисти. „Тези хора са много талантливи”, казали просителите. „Това е утежняващо вината обстоятелство”, отвърнал генералът“.

Самата Райна Кабаиванска  пише: „Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна – тази омраза към хора, които са наши братя. Защо толкова омраза? И друго – ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия“, сподели Райна Кабаиванска пред БНР.

Изказването й подпали Фейсбук групите с протестиращи срещу правителството и към нея заваляха обидни коментари. Това стана и повод за реакцията на Дарина Такова.

Ето какво написа тя:

„Последният човек, когото можем да си позволим да хулим и критикуваме на тази територия е Райна Кабаиванска.

Райна е златната дива от златната ера.

И това е нещо, което годините, позициите, държавата, обществото, местният елит, политическата обстановка, световните и локални кризи никога няма да успеят да ѝ отнемат. На мен можаха да ми го отнемат. На много други ще им бъде отнето и всички ще бъдем свидетели на това, казвам го без грам злорадство. Но на нея- не. Райна е недосегаема. Намерихме на кого да се сърдим и да хвърляме вина в тези дни на поквара и безобразие. Осъзнайте се.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *