НОВИНИ

След 5-те заповеди за събаряне: Барикадираха сарая на Доган, забраниха снимките

Морската резиденция, известна като „сарая на Доган“ на нос „Чукалята“ в Росенец е барикадирана, а охранители прогонват цял ден журналисти и им забраняват да правят снимки на имението, пише Флагман.бг.

Днес интересът към палата на почетния лидер на ДПС, е засилен, след като стана ясно, че са издадени пет заповеди за премахване на незаконни сгради. Три от тях са на земя, която е публична държавна собственост.

Става въпрос за триетажна постройка, намираща се на самия бряг, двуетажна къща от лека конструкция, която е издигната на плажната ивица и малка сглобяема конструкция, използвана от пазачите на комплекса.(ВИЖТЕ ЗАПОВЕДИТЕ ПОД ТЕКСТА)

 Другите две заповеди са за сгради и съоръжения, намиращи се на земя, собственост на „Хермес Солар“. Една от тях е оранжерията, където Ахмед Доган сам се хварелеше пред една от телевизиите, че отглеждал рози и още една сграда, намираща се в частния парцел.

Заповедите са издадени на 20 август от зам.-кмета на Бургас по строителството Чанка Коралска, а на 1 септември, след спазването на всички процедури, са залепени по незаконните сгради.

След проверка на място стана ясно, че имението е барикадирано от всички страни – за да не се обезпокояват обитателите му. Дори до храстите с рози зад които надничаше Доган и разговаряше с протестиращи, вече е вдигната метална ограда.

Охранителите са така инструктирани, че щом видят журналист, се залепят за него и го следват на всяка стъпка, предупреждавайки, че нямат право да снимат Сарая, а само незаконните постройки за които са дошли. Екип на национална телевизия, който е отишъл по-рано днес, е бил прогонен с мощна полицейска сирена.

„Има камери, които ни гледат. Ако ви допусна, ще имат проблем – може да ме уволнят“, споделя един от охранителите – мъж на около 60 години, който е с горнище, брандирано с името на частна охранителна фирма. Друг пък категорично забранява да се влиза с автомобил по общинския път – можело само пеш, но не и с кола. Единственият, който необезпокоявано влезе, около 15:30 часа, е известен строител от Бургас, придружаван от бизнес партньор.

Това е една от незаконните сгради, намира се на самата плажна ивица. Общественикът Николай Едрев лансира днес екзотичната идея – държавата да не я разрушава, а да я даде на неговата организация, за да направи изложба
Доган надничаше зад храсти и дори си поговори с протестиращи преди месец. Днес гледката към сарая е скрита, за да не се обезкопояват гостите на почетния лидер на ДПС
Това е единственият ъгъл, който позволява да надникнете зад оградите. Репортер на Флагман.бг видя, че вътре са млад мъж и жена, които разпускаха край басейна

Автор: Иван Колев/Флагман.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *