СВОБОДНО ВРЕМЕ

Какво никога НЕ трябва да се прави в църквата: 4 неща са основни!

Какво никога НЕ трябва да се прави в църквата: 4 неща са основни!“ />Идвайки в църквата, за да се помолим, струва си да си спомним, че идваме в Божия дом и следва да се държим подобаващо. На входа на църквата трябва да се прекръстите, да се поклоните, както и когато излезете. Ако сте дошли по време на службата, тогава не се присъединяваме към молитвата, в противен случай е по-добре да не закъснявате и да дойдете предварително.

Божествена служба в православна църква

Ненужни разговори по време на богослужение

Разговорите в храма отвличат вниманието на другите хора. Ясно е, че да питаме с няколко думи, особено ако нещо не ни е ясно, е едно. А обсъждането на проблемите ви е различно. Това се отнася, разбира се, и до недопустимостта да се говори по мобилен телефон в църквата. По-добре да го поставите в безшумен режим или да го изключите.

Разсейване от странични мисли

Ясно е: трудно е да се събират мисли и да се настроите на молитва. Това се случва не само у дома, но и при посещение на храма. Но ако се опитаме и помолим, Бог ще ни помогне и в това! Мислите за лоши неща за другите хора са особено неприемливи, точно като молитвите в Божия дом за това. Това е голям грях – Господ не приема такива молитви.

В църквата с предизвикателни дрехи, пияни

Въпросът дори не е толкова много, че в този случай ние не наблюдаваме това, което грубо може да се нарече „дрес код“. И дори когато идваме в църква в съмнително състояние или с неподходящо облекло, ние съгрешаваме срещу ближните си, отвличаме вниманието им от богослужението,.

Вярвайте и следвате суеверия в храма

По същия начин заблудата и грехът, както и вярата в напразна вяра, са суеверия. Някой се стреми да запали своята свещ от друга свещ, докато други, напротив, казват – необходимо е от лампата. Всички тези суеверия са банални и суетни.

Има накои, които казват, че е по-добре да застанат под купола в църквата … Последното по принцип е абсурдно. Ако, разбира се, вие сами сте дошли с добри намерения, помолете Бога, молете се, приемете Неговата Благословия – тогава Бог ще ни даде това и няма да позволи да ни сполети зло!

Списъкът, разбира се, може да бъде продължен, но това е може би основният

Източник: Zajenata.bg/Снимка: Blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *