НОВИНИ

Китай укрил информация за пандемията на 4 нива

Вътрешен документ хвърля нова светлина върху пандемията и Китай. На много места циркулира информацията, че Китай не е уведомил света за опасността от коронавируса и за мащабите на пандемията. В резултат на това нито една държава не беше готова да се изправи срещу заразата, съобщава The Epoch Times.

Екип за превенция на епидемията от провинция Хъбей отново потвърди прикриването. Този път като доказателство е приложен вътрешен документ, разработен за градовете и областите.

Потискането на информацията се извършвало на четири нива:

– медицинският персонал е подценил реалния брой случаи;

– в жилищните общности данните били фалшифицирани, за да се получи статут на „квартал без епидемия“;

– пациентите се опитвали да се лекуват у дома, криейки симптомите си, за да не се правят големи разходи за лечение;

– властите забавили актуализирането на информацията, за да осигурят „нулев растеж“.

Разкритият документ казва, че служителите трябва да комбинират данни от „четирите нива“ и да анализират скрита информация за пандемията.

Служителите и медицинският персонал на Ухан не могли да разкрият нищо, тъй като се нуждаели от разрешение от централното правителство. На 15 януари Цзяо Яхуей, заместник-директор на Националната здравна комисия, издаде забрана за диагностика на пациенти в провинциите и градовете, както и за разпространение на информация за първите случаи на инфекция.

Властите забранили на хората дори да обсъждат пандемията. Невъзможно било да се снима, копира и съхранява каквато и да е информация за коронавируса. Споделянето на данни дори в рамките на семейството било наказуемо, съобщава Блиц.

Други страни възнамерявали да проверят лично ситуацията във Ухан, но Китай е забранил влизането. Всички доказателства били унищожени. Поднебесната империя не е потискала вируса, но активно въвеждала цензура. В резултат на това цялото човечество пострада.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.