ЗДРАВЕ

Повечето добавки, които пием, са безсмислени! Ето 5-те витамина и минерала, които всяка жена трябва да приема

Ежедневно ни се натяква колко полезно е да пием най-различни хранителни добавки – за по-добро зрение, за красива коса, кожа и нокти, за жизненост и енергия, за здрав имунитет и какво ли още не! Но дали наистина е необходимо да се тъпчем с всякакви витамини и минерали , и дали наистина те вършат чак толкова полезна работа? Отговорът разбира се е НЕ!

Фармацевтичният пазар в момента е залят с всякакви витамини, минерали и формули. Факт е, че повечето от тях няма да ни навредят, но няма и да ни помогнат особено.

Том Джънейн, експерт по здравословно хранене, класира най-подходящите добавки, които можем да приемаме предвид начина на живот, който западните общества водят.

витамин D източници

Витамин D

Въпреки че слънчевите часове у нас не са малко, трудно бихме могли да поддържаме необходимите нива на витамина целогодишно, коментира той пред Hello Magazine. Витаминът е един от основните, поддържащи човешкото здраве. Той участва в регулирането на метаболизма. Ако не искате да пиете вит. D под формата на хапчета, има го в големи количества в по-мазните риби, дреболии, млечни продукти, яйца и ядки.

желязо продукти

Желязо

То е съставна част от хемоглобина, а дефицитът му е често срещано състояние. Една на всеки 10 жени има такъв проблем. Той ще стане дори по-популярен с разпространението на вегетарианството и веганството. Богати храни на желязо са всички меса, както и морските продукти.

магнезий продукти

Магнезий

Ако имате проблеми със съня, може би именно магнезият ще ви помогне и то бързо. Преди да прибегнете до магнезий под формата на таблетка, пробвайте да хапвате повече спанак, авокадо, банани, броколи, боб и зеле. Ако те не помогнат, проучете коя е най-добрата форма на магнезий за вашите лични нужди.

витамин С

Витамин С

Най-добре е витаминът да се приема чрез храната. Портокал, киви, броколи, кейл, карфиол – всички те са изключително богати на ценния витамин. Той е мощен антиоксидант, имунен стимулатор, а и повишава усвояването на желязото. Поддържа кожата ни здрава и красива.

витамин В12

Витамин B12

Ако чувствате умора, може би имате именно такава липса. B12 е полезен за нервната система, а дефицитът му може да доведе до стомашни проблеми, както и риск от сърдечни заболявания. Редовният прием на този витамин подпомага редпродуктивните функции, регулира настроението, подпомага за психичното здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.