ЗДРАВЕ

Повечето добавки, които пием, са безсмислени! Ето 5-те витамина и минерала, които всяка жена трябва да приема

Ежедневно ни се натяква колко полезно е да пием най-различни хранителни добавки – за по-добро зрение, за красива коса, кожа и нокти, за жизненост и енергия, за здрав имунитет и какво ли още не! Но дали наистина е необходимо да се тъпчем с всякакви витамини и минерали , и дали наистина те вършат чак толкова полезна работа? Отговорът разбира се е НЕ!

Фармацевтичният пазар в момента е залят с всякакви витамини, минерали и формули. Факт е, че повечето от тях няма да ни навредят, но няма и да ни помогнат особено.

Том Джънейн, експерт по здравословно хранене, класира най-подходящите добавки, които можем да приемаме предвид начина на живот, който западните общества водят.

витамин D източници

Витамин D

Въпреки че слънчевите часове у нас не са малко, трудно бихме могли да поддържаме необходимите нива на витамина целогодишно, коментира той пред Hello Magazine. Витаминът е един от основните, поддържащи човешкото здраве. Той участва в регулирането на метаболизма. Ако не искате да пиете вит. D под формата на хапчета, има го в големи количества в по-мазните риби, дреболии, млечни продукти, яйца и ядки.

желязо продукти

Желязо

То е съставна част от хемоглобина, а дефицитът му е често срещано състояние. Една на всеки 10 жени има такъв проблем. Той ще стане дори по-популярен с разпространението на вегетарианството и веганството. Богати храни на желязо са всички меса, както и морските продукти.

магнезий продукти

Магнезий

Ако имате проблеми със съня, може би именно магнезият ще ви помогне и то бързо. Преди да прибегнете до магнезий под формата на таблетка, пробвайте да хапвате повече спанак, авокадо, банани, броколи, боб и зеле. Ако те не помогнат, проучете коя е най-добрата форма на магнезий за вашите лични нужди.

витамин С

Витамин С

Най-добре е витаминът да се приема чрез храната. Портокал, киви, броколи, кейл, карфиол – всички те са изключително богати на ценния витамин. Той е мощен антиоксидант, имунен стимулатор, а и повишава усвояването на желязото. Поддържа кожата ни здрава и красива.

витамин В12

Витамин B12

Ако чувствате умора, може би имате именно такава липса. B12 е полезен за нервната система, а дефицитът му може да доведе до стомашни проблеми, както и риск от сърдечни заболявания. Редовният прием на този витамин подпомага редпродуктивните функции, регулира настроението, подпомага за психичното здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *