СВОБОДНО ВРЕМЕ

37 секунди клинична смърт! Жената знаеше как точно и кога ще умре и това й спаси живота.

Стефани Арнолд е преживяла клинична смърт преди осем години. През 2012 г. Стефани и съпругът й Джонатан очакваха с нетърпение раждането на второто си дете.

Но радостното очакване на жената бе помрачено от страх. На 20-та седмица от бременността тя видяла насън как умира веднага след раждането.

Стефани разказа на семейството, приятелите и познатите си за това.

„Винаги, когато някой ме питаше как протича бременността ми, казвах, че ще умра в деня на раждането си, вече бях написала прощални писма, изпратих ги и чаках да дойдат рожденият ден и смъртта“, написа тя.

На 32 седмица от бременността Стефани споделя своите предчувствия за предстоящата си смърт с медицинския персонал.

Предложено й е да се консултира с анестезиолог. Жената вярвала, че пророческият сън е знак от небето, който да й помогне да се подготви за бъдещето.

„Преди да умра, ще ми направят хистеректомия, кървене, обща анестезия“, каза тя притеснено.

„Детето ще се оправи, но аз ще умра на операционната маса.“

Анестезиологът, както всички останали, смяташе, че Стефани просто страда от безпокойство, но въпреки това се вслушваше в думите й.

По-късно той каза на Стефани, че е решил да се подготви за неочаквани усложнения. Затова поръча допълнителна кръв и реанимационна количка в операционната за всеки случай.

През май 2013 г. Стефани роди здраво момченце на име Джейкъб чрез цезарово сечение. И … тя почина няколко секунди по-късно. Тя е развила алергична реакция към амниотичната течност, постъпваща в кръвта. Това състояние се нарича амниотична емболия, когато околоплодната течност се освобождава в кръвния поток и се среща в един от 40 000 случая. Резултатът е фатален.

Жената е развила бъбречна недостатъчност и сърцето й спряло. В допълнение, съсирването на кръвта рязко се увеличава и плътната кръв запуши съдовете.

Претърпяла е спешна хистеректомия и кръвопреливане. Но нищо не помогна – Стефани умря. И тогава започна нещо необикновено.

В книгата си 37 секунди, публикувана на 15 септември 2015 г., Стефани описва подробно какво е преживяла по време на смъртта си .

Клиничната смърт продължи 37 секунди. И Стефани имаше невероятно и дълбоко преживяване през това време. Тя го запомни във всеки детайл и остави в нея дълбоко впечатление.

По-късно тя каза, че е била приближена от духа на момче, което е покойният брат на най-добрата й приятелка Меган, който починал на седем години.

„Той ми каза:„ Кажи на сестра ми, че ми липсва начинът, по който тя ми гали косата “.

Когато по-късно Стефани се обади на приятелката си и разказа за покойния си брат, тя се разплака и затвори. След това тя се обади и обясни, че го е правела всяка вечер, за да заспи брат й.

Стефани си спомня всички медицински работници, които бяха около тялото й. Тя го описва като 3D филм. Въпреки че беше мъртва, тя чу и видя всичко, което се случи в операционната.

„Видях, че анестезиологът ме държи за краката. Видях медицинска сестра, която се навеждаше над мен. “

„Знаех какво се случва с бебето в родилната стая и с какво беше облечен съпругът ми, когато слизаше от самолета.“

По време на раждането там беше акушер-гинекологът на Стефани, д-р Джули Левит.

„Чух моя лекар да казва отново и отново:„ Това не трябва да се случва “. След това я попитах дали е казала тези думи. Тя отговори, че ги е говорила, но на себе си, а не на глас. “

Няма медицинско или научно обяснение за случилото се със Стефани. Доктор Никол Хигинс се учуди:

„Знаеше, че дефибрилаторът е дефектен и го сменихме. Тя описа всичко много точно “.

„Това, което се случи, ме остави с усещането, че освен материалния свят има и нещо друго.“ Стефани беше реанимирана и след 37 секунди благодарение на опита на медицинския персонал и грижите на анестезиолога, който взе предвид предчувствията на жената и поръча допълнителна кръв и необходимо оборудване.

Далновидността, спасила живота й, е благословия, сигурна е Стефани.

Възкръснала от мъртвите, Стефани изпитва нужда да вдъхновява хората, да им дава вяра и казва, че все още има предчувствия.

„Вслушайте се в интуицията си. Не си сам. Това може да ви спаси живота. Имаме повече любящи помощници, отколкото можем да си представим. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.