ЗДРАВЕ

Какво да хапваме според кръвната група, за да сме здрави

Винаги, когато започнете някакъв нов хранителен режим, не забравяйте първо да се консултирате с диетолог и да проверите дали прочетеното е валидно за вашия организъм. Всеки организъм е строго индивидуален, пише actualno.com.

Кръвна група 0: Смята се, че хората с тази кръвна група могат спокойно да си хапват много белтъчини, за да поддържат добра форма. Включете в менюто си основно храни като пилешко месо, риба и зеленчуци. Ако добавите и свинско, непременно избирайте такова с по-малко мазнини и по-чисто месо. Избягвайте прясното мляко, защото то може да подуе стомаха ви и да ви донесе дискомфорт.

Кръвна група А: Храните, подходящи за хора с кръвна група А, са разнообразни, но по-скоро изискват намаляването на приема на месо. Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни. Добре е да включите и бобовите растения, защото те се отразяват добре на организма, без да прекалявате обаче. Винаги гледайте да подсилвате имунната си система, защото е слабото ви място.

Кръвна група Б: Хората с тази кръвна група е добре да си похапват повече зеленчуци, яйца и млечни продукти, които са с по-ниско съдържание на мазнини. Избягвайте пълномаслените продукти, защото те се отразяват и на състоянието на кожата, а ако имате чувствителна кожа, само може да си навредите повече. Може да избягвате и царевицата, пшеницата и елдата, които също се преработват по-трудно от организма ни.

Кръвна група АБ: Храните, на които е добре да наблегнете са зелените зеленчуци, морските дарове и млечните продукти. Тук изборът дали да бъдат пълномаслени или не, остава изцяло на вас. Налага се да избягвате големите дози кофеин, алкохола и сушените меса, защото те не биха се отразили добре на организма ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.