НОВИНИ

Родители на протест: Мерките в училищата са безумни, ще горим маски пред МОН

Организацията „Обединени родители“ се обявява против приетите мерки срещу COVID-19 в училищата. Те ще изразят несъгласието си протест пред образователното министерство на 14 септември в 12 часа. „Не на маските в училище, не на изолаторите и задължителните PSR тестове“, заявяват от организацията в съобщение до медиите.

„Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата. ИСКАМЕ БЕЗУМНИТЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.  Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес. Искаме заповед, която да не дава право на всяко училище да измисля свои правила и мерки, и те да бъдат налагани въпреки онези, които са вече подадени от Министерствата. Училището е място за УЧЕНЕ!“, се казва в писмото на „Обединени родители“.

Ден преди началото на учебната година те ще проведат протеста си под форма на шествие от образователното до здравното министерство. Протести ще има също в Бургас и Ямбол.

В първия учебен ден на 15 септември ще се проведе втори протест, при който членовете на организацията ще горят маски пред образователното министерство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *