НОВИНИ

Доц.Ангел Кунчев: Нека Мангъров първо влезе в отделението по COVID-19, където не е стъпвал! И връщат ли КПП-тата?

От известно време упорито вървят слухове, че правителството и Оперативния щаб за борба с коронавируса планират да върнат КПП-тата на областните градове във връзка с увеличения брой на случаите на COVID-19 у нас. Дали това е вярно и още по темата коментира доц. Ангел Кунчев пред бТВ:

„Доколкото зависи от мен КПП-та няма да има, защото пречат на нормалния живот и не е чак толкова голямо медицинското им значение, но, ако се повиши броят на заболелите десетки пъти, ще се обсъждат всякакви мерки“, посочи главният здравен инспектор на републиката.

В момента България е на 19-о място в Европа от 31 страни. Разликата с водещата Испания е 12 пъти. Там заболеваемостта е 12 повече, във Франция – 6 пъти и т.н. Но по медицински лица сме на второ място в Европа и на последно място на Балканите, цитира статистиката Кунчев.

„За мен шлемът е по-подходящ за децата, но, разбира се, тези, които предпочитат една обикновена маска, могат да използват нея“, заяви той на въпрос кое е по-подходяящо за децата в училище.

„Препоръчах на доц. Атанас Мангъров да не обърква хората“, отговори той на обвинението на доктора, че Кунчев му е препоръчал да си затваря устата. „Нека се подпише и да вземе той мерки, но първо да влезе в отделението по COVID-19, където той не е стъпвал. Заболяването е реалност и колкото повече хора спасим, толкова по-добре“, завърши доц.Кунчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *