НОВИНИ

Таен свидетел: Мъжът до Ивайла Бакалова финансирал протестите

Мащабна полицейска акция се е провела късно снощи в столичния ресторант „Воденицата“. Заведението се намира в кв. „Драгалевци“ и е собственост на Веселин Денков, по-известен като Весо Брадата. Той е в близки отношения с мис България за 2001 година – Ивайла Бакалова.

Представители на общо шест институции – НАП, Икономическа полиция, Регионална здравна инспекция, Българска агенция по безопасност на храните, Пожарна безопасност и Инспекция по труда са проверявали заведението.

„Все още се надявам да е някаква случайност, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано – това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал“, коментира акцията Ивайла Бакалова в телевизионно интервю, пише блиц.

На 1 септември той бе арестуван, докато се опитваше да премине ГКПП „Калотина“ заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

Впоследствие се оказа, че Веселин Денков-Брадата се срещал с ромски лидери в ресторант „Невада“, за да осигурят хора за протестите в София.

Според таен свидетел собственикът на финансова къща „Маршал груп“ Веселин Денков-Брадата заедно с укриващия се в Дубай с 18 обвинения хазартен бос Васил Божков активно се е включил във финансирането на протестите в София.

Това твърди в показанията си въпросният анонимен свидетел №565 по дело срещу Денков, цитирани от неговия адвокат Ина Лулчева в спецсъда.

Източник: Marica.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.