СВОБОДНО ВРЕМЕ

Младоженец онемя, като разбра какво правят роднините на булката в първата брачна нощ

Сватбените традиции по света са толкова различни, колкото са и нациите. А определени общества изпълняват ритуали, съхранени в семейството от далечни времена.

Един бъдещ младоженец сподели в социалните мрежи изненадата си, когато научил за  древен ритуал , практикуван в семейството на бъдещата си съпруга. Традицията била, меко казано, ужасяваща.

Младоженецът научил за нея по време на  подготовката за сватбата . Той сподели своята история в портала Reddit.

Потребителят написа, че смятал да се ожени за приятелката си. Избраницата му има голямо и грижовно семейство, с което той се разбира добре.

Булката и младоженецът са на 23 години. Двойката планирала церемонията в началото на 2021 г., но по време на подготовката за сватбата мъжът забелязал, че братовчедите на приятелката му се шегуват за сватбената им нощ. Това му се сторило странно.

Когато планирали медения си месец, булката предложила вместо да пътуват някъде, тя да остане в дома на родителите си. Усещайки, че момичето крие нещо, мъжът я попитал защо предлага да остане при роднините си. Тя отговорила, че семейството й има стара традиция, свързана със сватбената нощ.

„Булката и младоженецът трябва да влязат в спалнята заедно, където трябва да „изпълнят“ брачните си задължения. Останалите членове на семейството през това време чакат пред вратата, за да ръкопляскат и да се радват за тях, когато булката и младоженеца си тръгнат. Тогава част от чаршафа се отрязва и се пришива към голям килим, който се пази от майката на булката”, обясни авторът на публикацията.

Осъзнавайки, че бъдещият й съпруг е смутен, булката казала, че те могат просто да се преструват, че спазват традицията. „Не искам да имам нищо общо с това. Вбесих се и й казах, че при никакви обстоятелства няма да правя това пред цялото й семейство“, каза потребителят.

По-късно мъжът получил съобщение от бъдещата си свекърва. Жената му написа, че той явно все още не разбира значението на семейните традиции и че този обичай съществува откакто свят светува.

Потребителите на Reddit посъветваха автора да остане категоричен. „Кажете им, че ще го направите, но в замяна изискйте сто глави добитък, бял жребец и тракт обработваема земя“, пише един от тях.

„Боже, семейно одеяло за секс?! Надявам се, че то изпълнява само декоративна функция и бабата не спи върху него“, каза друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *