СВОБОДНО ВРЕМЕ

Дъщерята на президента Радев стъпка конкуренцията и влезе в НАТФИЗ с най-висок бал

Любопитна ще е тази година в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Не само заради бушуващата пандемия от коронавирус, която поставя под въпрос учебния процес в цялата страна, но и заради новоприетите студенти в специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Едва преди няколко дни излязоха списъците с новоприетите студенти в НАТФИЗ , а сред имената, които ще започнат своето обучение още утре, на 15 септември, е и първородната дъщеря на Румен Радев от първия брак на президента с Гинка Кесякова – Дарина.

Наследницата на държавния глава е преминала успешно и през трите кръга на изпитите за прием в учебното заведение, при това с един от най-високите балове – 12, което я поставя сред десетте най-талантливи кандидат-студенти в специалността „Актьорство за драматичен театър“ тази година.

Дарина РАдева театър

Не е изключено скоро да видим младото момиче и на голям екран, тъй като често учещите във ВУЗ-а получават роли в родни продукции, още преди да са се дипломирали.

Дарина от малка изпитва любов към театъра и вече има опит на сцената. Тя завърши столичното 35-о СУ „Добри Войников“, а в девети клас стана част от училищната школа „Ле Страпонтен“. С трупата тя е поставила множество представления на френски език както в България, така и извън пределите на родината ни.

Дарина Радева актриса

„В „Ле Страпонтен“ намерих любовта, приятели, там намерих страстта си към театъра. Мисля, че там открих всички неща, от които човек има нужда, за да бъде щастлив в живота. Ще помня всяка една усмивка, всяка една сълза, всяка една прегръдка, преди да излезем на сцена, всяко едно нещо. Бях толкова погълната от всички тези емоции, че нямаше време да мисля за края. Не мога да си представя да свършат всички тези фестивали, цялото това крещене на мадам за френския ни. Обичам ви, „Ле Страпонтен“! Толкова много. Всеки един от вас. Благодаря ви, че ви има и че съм част от цялото това преживяване“, призна Дарина в кадрите на емоционален филм, който тя и съучениците ѝ заснеха по-рано т.г., за престоя им в трупата.

За жалост президентът няма да присъства на церемонията по откриването на новата учебната година в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Заради коронавирус пандемията, обхванала целия свят, за първи път от много време насам събитието ще се проведе при затворени врати, без зрители. Роднините на първокурсниците все пак ще имат възможността да гледат връчването на студентските им книжки в интернет.

Дарина ще бъде състудентка с щерката на актрисата Лилия Маравиля – Паола, както и със Стефан, който е син на телевизионния водещ Витомир Съраиванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.