НОВИНИ

Извънредно! Опит за убийство срещу Доналд Тръмп!

Неизвестни лица са изпратили на президента на САЩ Доналд Тръмп колет с мощна отрова рицин, според източници в правоохранителните органи.
Според CNN пакетът е прихванат от служителите на реда по-рано тази седмица.

Наличието на рицин е потвърдено с два теста. Цялата поща се проверява извън резиденцията на американския лидер, преди да бъде доставена в Белия дом.

ФБР и американската секретна служба започнаха разследване.

Според „Ню Йорк Таймс“ не би могло да става дума за пакет, а за плик.

ФБР потвърди, че „разследва подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на американско правителствено съоръжение“. Според бюрото сега „няма заплаха за обществената безопасност“.

Рицинът е отровно вещество, получено от рицинови зърна. При поглъщане може да причини гадене, повръщане, вътрешно кървене, органна недостатъчност и смърт.

През 2014 г. американец, осъден за изпращане на писма с рицин до американския президент Барак Обама, беше осъден на 25 години затвор.

През 2018 г. служителите в пощенската служба в Пентагона откриха рицин в две пратки, пристигнали във ведомството.

Пакети със следи от рицин също бяха изпратени до Белия дом. Бившият американски военен Клайд Алън III призна, че е изпращал писма с отрова не само до Белия дом и Пентагона, но и до руския президент Владимир Путин и кралица Елизабет II от Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.