НОВИНИ

Комсед с отворено писмо по повод на Хиполенд

Публикуваме отворено писмо на изпълнителния директор на веригата магазини за играчки „Комсед“ Галина Гавраилова.

Писмото е изпратено до редакцията по повод коментар на собственика на конкурентната верига „Хиполенд“ Мариан Колев, след като държавата му организира масирана проверка.

Отворено писмо
От Галина Огнянова Гавраилова
Изпълнителен директор
Комсед АД

През последните дни семейният ни бизнес и моето семейство сме подложени на безпрецедентна по мащабите си публична атака. Част от българските медии бяха подведени и отразиха некоректно и необективно случилото се. Нито веднъж не беше потърсена нашата позиция като засегната страна от преките внушения и спекулации на Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“. На практика бяха използвани непазарни методи и нелоялни търговски практики, в резултат на което се стигна до изкривяване на пазара. Никой не изяви желание да чуе гледната ни точка.

Тъй като бяхме атакувани с огромен брой фалшиви новини и лъжи, ще споделим с българската общественост най-важните факти относно измисления скандал, създаден и генериран от Мариан Колев.

Нашата история надхвърля три десетилетия. Към днешна дата имаме 22 магазина и повече от 250 служители. Ние сме официални представители на водещи световни фирми. Никога не сме водили лични разговори за закупуване, прехвърляне, продаване на собственост. Всички сделки, свързани с фирмата, или преговори с контрагенти са се извършвали единствено и само през обслужващата ни водеща адвокатска кантора.

Под никаква форма политически лица не участват в моя бизнес, както и никога не съм разговаряла с представители на изпълнителната власт. Никога политически лица не са влияеби или спирали проверки в моята фирма.

С моя бизнес сме заедно с д-р Данаил Генев. Той развива дългогодишна и успешна предприемаческа дейност в различни отрасли на икономиката, а от пет години сме заедно. Мъжът до мен се включи в семейния бизнес след решение, взето от съдружника на покойния ми баща. Тоест – става въпрос за една традиционна ситуация в една семейна фирма.

Неочаквано за нас, прекият ни конкурент използва политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни щети. На гърба на протестите и протестиращите той ни дискредитира пред клиентите, пред български и чужди партньори, пред обществото. В условията на икономическа криза, вследствие глобалната пандемия, нашата търговска верига бе подложена на безпрецедентен натиск. Злоупотребявайки с доверието на медиите и гражданите на площада, г-н Колев употреби непазарни методи, за да повлияе на пазара, да си осигури нечестно предимство, причинявайки ни финансови, морални и имиджови поражения.
Неочакван за нас е и опитът на г-н Колев да се обяви за едва ли не репресирана от властта жертва. Припомняме, че възходът на неговия бизнес, не само с търговията с детски играчки, а и в много други сфери (включително строителство), категорично се свързва с последните десет години, в които управлява водещата днес политическа партия.

Надявам се и вярвам, че гражданското общество ще си направи необходимите изводи и ще разбере истината. А за всичко останало ще разчитам на българския съд.

Източник-offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.