НОВИНИ

Навални след изписването: Забавни неща се случват с мен

Алексей Навални лично обясни в Инстаграм какво е състоянието му. Припомняме, че критикът на Кремъл бе изписан от болница в Берлин, където се лекуваше от 22 август след отравяне с „Новичок“. Според лекарите в възможно напълно да се възстанови, съобщават в комюнике на болницата „Шарите“.

Четирийсет и четири годишният опозиционер съобщи, че смята всеки ден да ходи на физиотерапия и може да премине лечение в център за рехабилитация, за да възстанови двигателните си функции, включително пълната подвижност на лявата си ръка, предава БТА.

В Инстаграм Навални каза, че тренира, за да възстанови равновесието си, като стои известно време на един крак, и благодари на лекарите от берлинската болница „Шарите“. „Всякакви забавни неща се случват с мен. Например, не мога да хвърля топка с лявата ръка. Мога да я хвана, но не мога да я хвърля. Мозъкът просто не може да извърши това движение“, написа Навални, предаде Франс прес.

Той отбеляза, че е бил „ужасно разстроен“, когато германските лекари за първи път му дали да се погледне в огледалото след 24 дни в реанимацията и 16 дни в кома. „Но медиците продължиха да вършат чудеса. Работих с физиотерапевт, хранех се, опитвах се да спя повече, което все още е най-големият проблем“, разказа той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *