НОВИНИ

За първи път: 16 учители от едно школо с COVID-19, преподават дистанционно

Цяло училище минава на дистанционно обучение, след като 16 от преподавателите в него са дали положителни проби за коронавирус.

Случаят е с общинското средно училище „Райчо Каролев“ в Габрово. Учениците от 4. до 12. клас там от утре минават на дистанционна форма на обучение през платформата Microsoft teams, съобщи Галина Витанова от пресслужбата на общината.

Децата от първи до трети клас ще учат присъствено при строги мерки за предпазване от заразяване.

Учителите са поставени под домашна карантина и няма хоспитализирани. Засега в Регионалната здравна инспекция в Габрово няма данни за заболели деца, уточниха от общината.

Дистанционният режим ще продължи до 9 октомври. За учениците от първи до трети клас обучението е организирано чрез разделяне на класовете на 2 групи, като децата ще сядат сами на чин и през чин.

Столовата и лавката няма да работят, родителите трябва да им приготвят храна и вода от вкъщи. Междучасията няма да са общи, а по график, пише блиц. Преустановява се и транспортът за пътуващите деца от началната степен, тъй като училището е средищно.

Утре предстои тестване на шофьорите и на непедагогическия персонал на училището. След излизане на пробите им родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени кога транспортирането ще бъде възстановено.

Влизането в сградата на училището за първокласниците ще става през централния вход, занятията ще започват в 08.30 часа и ще се учи само на първия етаж. Вторите класове ще започват часовете в 08.15 часа, ще влизат през западния вход на сградата и ще учат на втория етаж. За третите класове учебният ден ще започва в 08.00 часа, занятията ще са на третия етаж, а влизането в училище ще става откъм столовата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *