НОВИНИ

Извънредна новина от Белград за екстрадицията на Цветан Василев!

Висшият съд в Белград е одобрил отново искането за екстрадиция на Цветан Василев. Това съобщи сръбският „Инсайдер“.

Това обаче е само първата стъпка в отпушването на процедурата, като решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на Министерството на правосъдието, се припомня в статията.

Там се посочва, че именно това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела. „Не коментираме каквито и да е случаи, които са обект на съдебно преследване“, е коментирал пред изданието Сергей Андреев от посолството ни в Сърбия.

Процедурата трае вече шест години. Българските институции поискаха екстрадиция още през септември 2014 г, като на два пъти Висшият съд в Белград одобрява искането, но Апелативният съд връща делото.

До това разглеждане от страна на първата инстанция се стига, след като в началото на годината главният прокурор Иван Гешев информира европейските институции, че властите в Белград вече 6 години отказват да екстрадират Василев.

Три дни по-късно от Висшия съд съобщиха, че разглеждат допълнителната молба на българската прокуратура за екстрадирането на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *