ЗДРАВЕ

Почистване на стомаха и червата – следвайте следните правила!

Ако следвате тези съвети постоянно, храносмилателният ви тракт винаги ще бъде чист, а тялото – здраво.

Пийте достатъчно вода
Няма нищо по-добро за тялото ви от водата. Ако пиете твърде малко, това забавя храносмилането, създавайки проблеми за функционирането на стомаха. Ако тялото ви е добре хидратирано, урината е светла на цвят без силна, неприятна миризма. Това е първата стъпка към прочистване на стомаха. Не забравяйте да пиете около 8-10 чаши вода всеки ден.

Яжте повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни
Зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни са с високо съдържание на фибри. Фибрите са от съществено значение за вашето тяло.

Не лягайте 2 часа след хранене
Много от нас са свикнали да си лягат за почивка или следобедна дрямка. Това забавя процеса на храносмилане, което може да създаде стомашни проблеми. Този лош навик също увеличава риска от киселинен рефлукс.

Яжте по график
Някои лекари казват, че това ще ви помогне да поддържате здравето на стомаха си. Опитайте се да закусвате, обядвате и вечеряте по едно и също време всеки ден.

Редовна йога/упражнения
Редовните упражнения или йога стимулират перисталтиката, като по този начин намаляват риска от запек. Освен това, помагат за поддържане на тялото в добра форма.

Избягвайте бързите храни
Колкото повече наситени мазнини ядете, толкова по-напрегнат става стомахът ви. Трябва да се опитате да намалите хамбургерите, чипса, пицата и поничките, за да поддържате стомаха си здрав и да предотвратите болките в стомаха.

Хранете се бавно
Храненето набързо може да причини много стрес за стомаха ви и храносмилателната ви система ще трябва да работи по-усилено. Това често провокира болки в корема. Дъвченето старателно прави храносмилането много по-лесно и можете да се насладите на вкуса на храната си по-дълго.

Откажете се от лошите навици
Употребата на алкохол, цигари и наркотици може да наруши работата на стомаха и храносмилателната система, което да доведе до язви и киселини, да не говорим за други по-сериозни здравословни проблеми.

За почистване на стомаха и добре работеща храносмилателна система, следвайте съветите по-горе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *