СВОБОДНО ВРЕМЕ

Всички разчитат на Бойко. Дори да го мразят

Докато Европа се рови в спалнята на премиера, а активистите от протестите всяка вечер му искат оставката, Борисов продължава да е единствената надежда на най-различни групи българи.

Богопослушните от Ловеч чакат Борисов да им оправи църквата.

В Родопите чакат шосета до села и паланки, до които не стигнаха нито римляните, нито комунистите, нито Тройната коалиция.

Габровци се надяват на тунела под Шипка, за да пестят гориво от катеренето на прохода.

Пенсионерите се надяват правителството да устиска, за да си получават 50-те лева надбавка и през зимата.

Митничарите на Калотина стискат палци за магистрала „Европа“, за да не си трошат скъпите коли в дупките, докато отиват на нощна смяна.

Столичани, които са най-активни в мразенето на Борисов, питат за детски градини и следващия лъч на метрото.

Шампиони в очакванията си към премиера обаче сме ние, в Пловдив. Тук се надяваме правителството да оцелее, за да прати още пари за важните градски проекти, в които местната власт, и ние като данъкоплатци от десетилетия не сме забили и един пирон. А най-много в Борисов днес се кръстят феновете на Ботев. Те се надяват премиерът да им намери нов благодетел, който да ги спаси от фалит.

На разкаляния напоследък политически терен Борисов е в сложна ситуация. Ако напусне играта, ще предаде онези, които разчитат на него. Ако стои на поста, рискува още повече хора да го намразят.

Въпросът е дали Борисов, който от години се опитва да оправя света, вече е разбрал, че светът, и в частност българите не щат да се оправят. Като футболните клубове, които продължават да харчат повече, отколкото изкарват, и всички останали от сивия сектор, дето обичат държавата, ако има какво да получават. И я мразят, когато трябва нещо да дават.

Въпрос на чип, както казваше царят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *