НОВИНИ

Неочакван обрат! Жената на Божков остава в ареста

Елена Динева остава в ареста. Адвокатът ѝ Людмил Рангелов съобщи, че няма да плати гаранцията в размер на 1 милион лева, наложена ѝ от съда.

Обвиняемата не разполага с толкова средства, освен това смята плащането на такава сума за свободата си за безсмислено, съобщи още адвокат Рангелов.

Причината да остане в ареста буди недоумение, според разследващи, тъй като в същото време стана ясно, че съпругата на Васил Божков притежава апартамент на стойност 25 млн. евро в Париж.

Апартаментът в Париж, както и друго движимо и недвижимо имущество, включително и картините от нейната лична колекция, които се намират в жилището й на бул. „Васил Левски“ в София, бяха посочени като аргумент за определяне на високата гаранция, пише блиц.

На Елена Динева беше наложена парична гаранция 1 млн. лв., след като обжалва наложената ѝ миналата седмица мярка за неотклонение – парична гаранция от 750 хил. лв., тъй като по думи на защитата ѝ, сметките ѝ са запорирани и тя няма средствата да плати санкцията си.

От държавното обвинение също протестираха, искайки тя да остане в ареста. Според състава на Апелативния спецсъд, съдейки по имущественото и неимуществено състояние на Динева, както и по многото адвокати, с които се защитава, както и честата им смяна, тя е в състояние да заплати дори по-висока санкция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *