СВОБОДНО ВРЕМЕ

Никаква захар! Сложете щипка сол в кафето тази сутрин

Има интересна причина защо да добавим щипка сол в кафето, а не захар и мляко, както обикновено сме свикнали да правим. Всички обичаме да се насладим на чаша с кафе сутрин, която да ни достави необходимите енергия и бодрост, с които да започнем деня си и да посрещнем всички предизвикателства, които ще ни донесе, пише lazara.bg.

Тези няколко минути, в които отпиваме топлата напитка с кофеин, ние се настройваме за предстоящите ангажименти и за някои хора това е особен вид ритуал, в който се концентрат и вглъбяват в мислите си, докато се наслаждават на вкуса и аромата на кафето. Но как да се насладим на вкус и аромат, без характерната горчивина на кафето?

Защо да добавим щипка сол в кафето?

Макар да изглежда лесно, приготвянето на кафе има своите изисквания. Ако не се използват точната необходима температура на водата, то няма да пусне своите аромати и получената напитка ще бъде разредена и без наситен вкус и аромат. Ако закупеното кафе на зърна или смляно кафе не се съхранява в затворена кутия, то също ще загуби качествата си. Но има един прост трик, който може да премахне горчивия вкус от топлата чаша с кафе. Необходимо е просто добавяне на щипка сол.

Тази домакинска подправка, която заема най-често място върху почти всяка трапезна маса, може да лиши напитката от горчивината, като същевременно запази любимия на всички богат вкус. Усещането ще бъде, сякаш зърната са току-що смляни и това е най-прясното кафе, което вашата кафе машина някога е правила. Лесно е, нали?

Разбира се, не трябва да се прекалява с дозировката. Една щипка сол на една чаша кафе. Сега поканете няколко приятелки на кафе и очаквайте реакциите им. Направете на всяка от тях такова кафе, каквото обича – силно, слабо, дълго или късо. А след това ги изненадайте, като вместо захар, мляко, сметана или мед им предложите солницата. Може да приготвите и някакви сладки, мъфини или сладкиш които да похапвате, докато си бъбрите. Така обстановката ще стане още по-приятна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *