НОВИНИ

Здравният министър с последна информация за ранените в мелето край Лесово

Едната жена е преминала скенер на цялото тяло, установени са същите травми – в областта на гърдите и корема, счупване на таз, бедро, лицева, мозъчна травма.“ Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на извънреден брифинг пред „Пирогов“, пише blitz.bg.

„57-годишната жена е подложена на последна обработка в шокова зала и ще бъде преместена в реанимация. Винаги има опасност за живота. Рано е да говорим за прогнози. Надяваме се колегите в Пирогов да направят всичко необходимо. За пациентите ще бъде направено всичко възможно, за да се възстановят“, допълни той.

Той отбеляза, че тазовите травми са едни от най-тежките, тъй като са съпроводени с големи кръвозагуби.

„Това е една от най-сложните, от чисто техническа гледна точка ортопедични операции. Тук е най-доброто място за тези жени. В такива моменти се усеща мобилизацията на всички лекари, медицински сестри и санитари“ ,категоричен бе Ангелов.

В такива моменти се усеща мобилизацията на всички лекари, медицински сестри и санитари.

„18-годишно момиче е настанено в болницата в Ямбол. В реанимация е. Състоянието й е стабилно. Тя е дъщеря на една от жените, които са настанени в „Пирогов“, сподели още здравният министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *