НОВИНИ

Здравният министър обясни коя е следващата стъпка в борбата с COVID-19

Хората не спазват мерките. Те са не толкова затормозяващи – да спазват дистанция и да ползват маски на закрито. Считам, че всеки един трябва да носи отговорност както за себе си, така и за хората около тях. Много хора загиват, много лекари и сестри си отидоха – всички помним техните имена. Няма статистика за повторно заболели в България. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Ще завишим контрола в пространствата на закрито. Само по този начин ще можем да спасим възрастните. Така коментира министърът следващата стъпка, която предстои с борбата с коварната зараза.

Медицинската гилдия е разделена. Една битка се печели само с единство, каза още той.

В момента се чака да се изготвят критерии за отпускане на направления за тестовете за коронавирус. Когато знаем, че заболеваемостта на населението е някъде от около 10%, е логично, че такъв ще бъде и броят, който ще трябва да издава един личен лекар на неговите пациенти долу-горе. Не мислим за лимити в момента, добави министър Ангелов.

Няма лечебно заведение в България, което да не получава финансова помощ заради коронавируса. Категорично няма да затваряме градове. Към момента не се налага и затваряне на училищата, обясни министърът.

Той коментира и инцидента до Лесово, където в страшна катастрофа загинаха трима души, а други 16 бяха ранени. При жестокия удар на място издъхнаха водачът на буса и още двама мъже. Всички останали са ранени.

Двете жени, които бяха транспортирани след катастрофата при Лесово в „Пирогов“, са в стабилно състояние. Останалите, които са в болницата в Ямбол, също са в стабилно състояние. Предстоят операции при тези, при които се налага заяви министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *