НОВИНИ

Симеон Сакскобургготски и съпругата му приеха гости в Двореца си Царска Бистрица. Показаха снимки отвътре. Има специална стая

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита приеха в Царска Бистрица свои съмишленици. Това стана след като ВКС отхвърли иска на държавата срещу него за собствеността върху парка и двореца.

Бившият зам.-министър на външните работи в кабинета на Сакскобургготски Гергана Паси коментира решението на ВКС така: „Следваща стъпка трябва да е описание на богатите исторически факти, които тази възрожденска къща крие“.

Тя сподели и снимки от апартамента на цар Фердинанд, ловните трофеи, картата, по която царица Йоанна учи децата си на български носии, докато са в изгнание по света.

„Царска Бистрица – окончателно върната на семейството на Царя от Върховния съд!! Следваща стъпка трябва да е описание на богатите исторически факти, които тази възрожденска къща крие.

Тук 6-годишният Симеон за последен път вижда жив баща си цар Борис. По-долу интересни снимки от апартамента на цар Фердинанд, ловните трофеи, картата, по която царица Йоанна учи децата си на български носии, докато са в изгнание по света… Най-забавното е, че цяла една стая е посветена на карикатурите, които Царят е събрал от времето на своето управление и до ден днешен се забавлява с тях..

Паркът е отворен за посещения през уикенда“, написа тя във фейсбук

Снимка: Гергана Паси ФБ
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *