НОВИНИ

Ураган отнесе покриви на къщите в Смолян!

Апокалиптични кадри показа БНТ от Смолян.

Къщи с отнесени покриви, паднали дървета по пътя. За щастие няма жертви.

Силна буря в Смолян и региона тази сутрин. По пътищата има много паднали дървета и камъни. В Смолян ураганният вятър отнесе покривите на две къщи, имаше прекъсване в електрозахранването.

Най-пострадал е домът на Росица Кънчева. Тя и съпругът ѝ тъкмо били излезли, когато започнал ураганният вятър. Съседи им казали, че покривът на къщата е разрушен.

„Като дойдохме с мъжа ми видяхме, че всичко е отишло. И долу в градината имаме паднали неща. Късмет, можеше в колата да ни смачка, както сме се качили“, сподели жената.

Главен комисар Николай Николов съобщи пред БНТ, че са получени повече от 50 сигнала, най-вече за паднали дървета, наводнени мазета, двата покрива в Смолян и едно срутище на камъни.

„Към момента нямаме сигнали за свлачищни процеси, които застрашават населени места или критичната инфраструктура. Продължаваме да следим с внимание обстановката, включително и нивата на по-големите реки. Към момента всичко е нормално и спокойно“, поясни той.

Бурята от Смолян премина през Златоград, Кърджали, Хасково. Обстановката е в тези райони е приблизително като в Смолян, без повредени покриви, предимно паднали дървета, обясни комисар Николов.

Стопкадър БНТ
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *