НОВИНИ

Проф Аргирова: Вече в пространството циркулира мутант

„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира.

Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус“. Това обясни в ефира на Нова телевизия професор Радка Аргирова.

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броят на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза още лекарката. По думите й е напълно възможно  човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б. „И двата вируса атакуват дихателната система.

Впоследствие COVID0-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова. По думите й първата вълна у нас още не е свършила.

„Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът. И отново подчерта, че маските на закрито трябва да са задължителни.

В предаването тя коментира и лекарствата, които се използват за лечение на коронавирус. „Ремдесивир не е идеалното средство  обаче действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вируса” каза още Аргирова. По думите й е хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *