НОВИНИ

Чудо в Сливен: Обявен за мъртъв възкръсна от ковчега си в моргата

Мъж на 72 години от Сливен, обявен за мъртъв, се събуди в моргата и в момента се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница „Д-р Иван Селимински“. За необичайния случай потвърдиха от ръководството на болницата, пише „24 часа„.

Мъжът живеел сам в сливенския квартал „Дружба“. Близките му били в САЩ, а на тръгване поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент мъжът престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си. Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ, чийто представители разбили входната врата към 11 часа във вторник. Когато влезли в жилището, открили стопанина му в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.

За ужас на санитарите в моргата вечерта мъжът в ковчега, който по една случайност не бил затворен, се размърдал. Болничните служители веднага го измъкнали от ковчега и с носилка го откарали в Спешния център, а към 21,30 часа обявеният за мъртъв вече бил приет за лечение в реанимацията.

„Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран“, съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хриснат Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко – 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *