НОВИНИ

Дани Каназирева: Пред входа на всяко нощно заведение в Пловдив ще се мери температурата на посетителите

Областният управител и председател на Областния кризисен щаб в Пловдив Дани Каназирева обяви новите мерки, които вземат за борба с разпространение на коронавируса в града.

Трябва да пазим баланс и както пазим здравната система, да пазим и работещата икономика. В диалог сме с търговските вериги и заведенията, за да решаваме заедно, заяви Дани Каназирева след срещата си с представителите на клубове и ресторанти за набелязване на анти COVID – 19 правила, предаде репортер на DCnews.bg.

Основните набелязани мерки за спазване са както следват:

В нощните заведения ще бъде установен пропускателен режим, за да не се образува струпване на хора, а контролът за това ще се осъществява от наетите охранителни фирми.

Нощните заведения ще работят с капацитет от 50%, за да няма струпвания в заведенията.

На всеки вход ще се мери температурата на посетителите.

За ресторантите се връща изискването от 1,5 метра разстояние между масите, а на една маса няма да се допускат повече от 6 човека.

Освен общите мерки, обектите имат и свои мерки, които да спазват като вътрешна организация като например намаляване на музиката, за да не се надвикват клиентите и прочие.

Проверките ще се извършват от екипи на РЗИ, МВР, Инспекцията на труда, Агенцията по храните и Общините.

Представители на бизнеса бяха категорични, че ще спазват и ще следят мерките, които сами са изготвили, защото: по-добре половин капацитет, отколкото никакъв и по-добре така, отколкото да не работят изобщо.

Снимка: Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *