НОВИНИ

Мъж в Плевен почина, след като го върнаха от болницата за да не се препълни отделението за COVID-19

76-годишен мъж е починал в Плевен, след като е бил върнат от Университетската болница, защото състоянието му се е подобрило. Мъжът е бил лекуван от COVID-19, но е получил масиран инфаркт и е починал на стълбището пред дома му. Това разказа Нова телевизия в сутрешния си блок „Здравей, България“.

Мъжът е бил изписан от болницата със задух, заяви неговата дъщеря. Тя категорично отрече той да е имал проблеми със сърцето и добави, че никъде в медицинските документи не се споменава инфаркт. Положението му се е влошило по пътя. В линейката, която го е върнала в дома му, е нямало апарат за реанимация и се е наложило да викат втора. Усилията на лекарите обаче са били напразни.

Говорител на Университетската болница в Плевен каза, че мъжът е бил изписан след като е лекуван по съмнения за COVID-19. Починалият е нямал предварително направен PCR тест. Говорителят на болницата в пряк текст обясни, че мъжът е изпратен вкъщи, защото се е подобрил и да не се препълни отделението за лечение на коронавирус.

кадър: Нова телевизия
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *