СВОБОДНО ВРЕМЕ

Проф. Кантарджиев с 3 сензационни съвета за „убийство“ на вируса

Три съвета как да бъде унищожен вирусът даде професор Тодор Кантарджиев. Първият касае възможността COVID-19 да бъде предаден чрез храна. „2 минути в микровълновата и няма да остане и следа от коронавирус“, каза той.

Вторият съвет е свързан с първите симптоми при дращене на гърлото. „Лимон и сода вършат чудеса“, препоръча шефът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Третото чудо се състои в носенето на маски, дори когато вирусът ги прескочи. „Най-авторитетното американско списание съобщи, че в такива случаи маската намалява степента на заболяване до леко. Или още по-добре – човек го прекарва, без да разбере, но пък успява да изгради имунитет срещу COVID-19. Всичко това благодарение на маската. В САЩ не говорят неща, които не са проучени върху минимум 10 000 души“, аргументира се колоритният професор.

Той беше категоричен, че след 10 дена заразеният не може да предава вируса, дори при положителен PCR тест,, който показва просто остатъци от COVID-19. На 10 ден човек вече има антитела, а на 40-ия техният брой е идеален за даряване на кръвна плазма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *