СВОБОДНО ВРЕМЕ

COVID в семейството на Людмила Филипова? Ето какво разкри тя

Синът ми е болен. С висока температура и всички симптоми на Ковид-19 при деца (то сега и няма други вируси по официални данни). Това написа във „Фейсбук“ писателката Людмила Филипова.

„Утре е на скенер за белите дробове. Чакаме още и резултат от теста му, но от неговия клас вече има позитивни. Всички деца от класа му са в карантина. Аз все още съм добре, спазвам всички мерки, но не бих могла да изпълнявам повече заявената от мен доброволна помощ към общината и болниците, за което съжалявам.

Болниците и медиците ни вече издишат напълно… Всяка помощ е важна, но няма как – самоизолирам се, макар още да нямаме данни от теста на сина ми, но съм длъжна.

Ужасно е да имаш болно дете и да трябва да спазваш мерки за изолация. Да му оставяш вечерята пред вратата на стаята…

Пиша този пост не, за да се оплаквам, а за да ви призова – пазете се и спазвайте мерките – помагат много, дори само, за да намалят вирусния „товар“, а оттам и тежестта на заболяването, ако последва. Ковид-19 и тази съдба в дома ви не пожелавам никому!

Вирусът го има и вече не жали и млади хора! Заведенията, училищата и университетите са наистина (както твърди световната официална статистика) сред най-опасните огнища – защото там мерките са почти невъзможни.

Моля ви – ако не можете да поемете доброволна помощ към болниците, то поне пазете себе си и останалите, за да помогнете на останалите все още здрави медици да помагат на нуждаещите се!

Положението у нас е зловещо – имаме повече новозаразени и починали дори от 90 милионната Турция и сме в ТОП за Европа. Знам, че ви се живее, и на мен ми се живее, но има моменти, когато трябва да се мобилизираме в името на здравето и живота.

Подобна пандемия не сме имали от Испанския грип преди век. Тогава втората и третата вълна са били най-смъртоносни, защото хората са се бунтували срещу маските.

Свинският грип е нищо сравнение с Ковид-19. А данни за по-стара Корона вирус епидемия не трябва да ви обърква – сегашната е шестата по ред – първата е още през 12-и век, когато кръстоносният поход на християните губи срещу по-добрата хигиена на мюсюлманите, наложена им от религията. Просто за информация.

Носете маски, спазвайте дистанция и си мийте често ръцете. И не последно – каквато и да е форма на стаден и /или личен имунитет вече доказано не съществува за Ковид-19, написа още Филипова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *