НОВИНИ

Бойко Борисов в ново видео: „Това, че не подадохме оставка е за ваше добро, да знете“

„Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо“.

Това е част от коментара на премиера , който той направи във видео от работно онлайн съвещание с членовете на правителството

Виедото по-късно бе качено в страницата му във фейсбук. За разлика от м.март, към днешна дата премиерът е убеден, че държава трябва да бъде оставена да работи. Днес той е на точно противоположно мнение от това, което изразяваше преди няколко месеца:

„Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход – локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“.

„Народа очаква да го изкараме от кризата, ако го изкараме, може да се пенсионираме“, каза още Борисов.

Той нареди от дома си “всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу
пандемията“.

и разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени  пунктове, фургони, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

„Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства – всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов.

Той добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

„Институции като НОИ и МЗ имат хотелски бази и санаториуми из страната, които могат да се използват за настаняване на болни, което да намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно.

Животът трябва да върви“, каза Борисов и добави, че е убеден, че “март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *