СВОБОДНО ВРЕМЕ

Защо се слага мокър вестник в хладилника – най-доброто средство!

Напоследък в моя хладилник се появи една не особено приятна миризма. Наложи се да го размразя и да измия всеки рафт и отделение. Тази процедура ми отне време и усилия, затова реших да потърся алтернатива, използвайки Интернет.

След като разгледах много съвети, попаднах на един, в който беше показан прост и необичаен метод – мокър вестник , попиващ като „гъба“ миризмата.

мокър вестник в хладилника

Приготвянето на вестника не е трудно. Защо точно вестник? Защото обикновената хартия абсорбира много малко вода.

Първо напръскайте вестника обилно със спрей бутилка. След това смачкайте и приберете в хладилника.

мокър вестник

Видеоклиповете не казваха нищо за времето, след което да очаквам резултати, така че всеки път, когато отварях вратата на хладилника, се опитвах да разбера дали мокрият вестник има ефект. Това се случи 12 часа по-късно – миризмата постепенно започна да изчезва.

Вестникът остана влажен дълго време, тъй като температурата в хладилника беше ниска, дори вечерта на втория ден все още беше леко влажен. В крайна сметка мокрият вестник стоя в хладилника ден и половина и през това време неприятната миризма беше намалена до минимум.

вестник в хладилника

Този метод не премахва напълно аромата от хладилника, но въпреки това той започва да се усеща неколкократно по-малко. Може би един лист вестник не е достатъчен за голяма камера.

Вестникът е най-добре да се постави върху чиния или дъска за рязане, тъй като краищата му залепват за повърхността, а петната от вода остават върху стъклото.

премахване миризми от хладилника

Останах доволна от резултата от експеримента, защото не отделих нито време, нито енергия за него и в резултат получих хладилник почти без никакви миризми. Също така не трябваше да купувам нищо, защото всичко ми беше под ръка.