СВОБОДНО ВРЕМЕ

Съвети от мъдрите хора: Не споделяйте тези неща с останалите!

Съвети от мъдрите хора – пазете тези неща в тайна, за да бъдете щастливи!

Някои казват думата е сребърна, тишината е златна. В живота има неща, за които е най-добре да не говорите за вашето собствено спокойствие.

1. Пазете в тайна – вашите мащабни планове.
Мълчете, докато този план не бъде изпълнен.

2. Не споделяйте за вашата благотворителност.
Доброто дело е огромна рядкост в нашия свят и затова то трябва да бъде пазено. Не се хвалете, че правите добро. Гордостта веднага ще завиди и отнеме всичко добро, което ще дойде в резултат на тази благотворителност.

3. Не говорете за вашия аскетизъм.
Не казвайте на целия свят за вашите ограничения в храненето, съня, сексуалните отношения и т.н. Аскетизмът има полза само ако е съчетан с емоционалния компонент.

4. Мълчете за вашата смелост, героизъм.
Някой получава външни тестове, а някой вътрешни. Външните изпитания са видими за всички, така че хората ще бъдат възнаградени за тях, но никой няма да забележи преодоляването на вътрешните изпитания, следователно няма да се присъждат награди за тях, но това не означава, че човек е лишен от кураж и героизъм.

5. Не се хвалете за духовните знания.
Основната грешка на начинаещия носител на истината е желанието да сподели това, което знае с хора, които са далеч от това, и вместо да му донесете добро, само го обърквате и плашите.

6. Не споделяйте с другите за домашните си конфликти и семейния си живот.
Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите в семейството си, толкова по-силно и щастливо ще бъде то. Една кавга – избавление от негативната енергия, натрупана в процеса на комуникация.

7. Не говорете за грозните думи, които сте чули.
Човекът, който разказва всичко неприятно, което е чул, не се различава от човека, който се прибира и не си сваля обувките.

Спазването на тези съвети от мъдрите хора ви гарантира спокойствие и вътрешен мир!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *