НОВИНИ

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова-Връщат ли се учениците в гимназиите в училище

Двуседмичният срок за онлайн обучение на ученици от паралелките в гимназиалния курс изтича на 12 ноември. Какво обаче ще стане след този срок и ще се върнат ли учениците в клас – темата в „Референдум“ коментира зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

В случай, че има повече ученици, повече подадени заявления и повече отсъстващи учители, означава, че обучението ще продължи онлайн, обясни Михайлова.

Със заповедта, която очакваме от здравното министерство, там вече подходът в училищата ще следи за обща заболеваемост в региона при определени параметри, допълни зам.-министърът.

Училищата са различни – не може в София и в Добрич да има еднакъв подход, даде пример тя.

От гледна точка на координационния щаб, във всяка една област ще се вземе решение. Ще има ученици, които ще продължат онлайн в четвъртък и петък, но от понеделник ще се върнат в класните стаи.

Ще има и такива, които ще останат на дистанционно обучение. Това обаче ще стане ясно навреме, със сигурност, категорична е зам.-министър Таня Михайлова.

В дискусията в „Референдум“ участваха освен зам.-министърът на образованието и Елисавета Белобрадова от сайта „Майко мила“, Асен Александров, директор на 51-о училище в София, Цветан Цветански, Център за образователни инициативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *