СВОБОДНО ВРЕМЕ

Това 8-килограмово бебе шокира всички, а ето как изглежда 13 години по-късно

По света непрекъснато се случват много любопитни и мистериозни неща, които са трудни за обяснение. Както чудото, което стана в Алтай през септември 2007 г.

Ако обикновените бебета тежат средно около 3.5 кг., при раждането си Надя тежи цели 7.750 кг. На височина се отличава съвсем малко от другите новородени със своите 56 см.

Необичайното бебе веднага привлича вниманието на лекари и журналисти. И ако първите предполагат, че детето има затлъстяване и сърдечни проблеми, вторите смятат, че бебето ще стане истински гигант, когато порасне.

8-килограмовото момиченце се ражда в едно най-обикновено руско семейство. Бащата Виктор е военен. Той е слаб и нисък мъж, който с нищо не се откроява сред тълпата.

Майката Татяна е акушерка, но в живота си е работила много малко, защото освен Надя, има още 10 деца.

Човек би предположил, че Надя е толкова голяма заради родителите си, но майка й е много ниска – едва  156 сантиметра. Факт е, че е с наднормено тегло, но обикновено това не води до подобни аномалии.

Като цяло всички деца на Татяна са малко по-големи от нормалното, но нито едно от тях не се е родило с килограмите на Надя.

Отначало родителите се страхували за здравето на гигантската си рожба, но за разлика от другите деца, Надежда не наддавала, а по-скоро отслабва, докато не станала напълно нормална.

Многодетното семейство живее в тристайно държавно жилище.

Тъй като пространството е много малко за 13 души, братята и сестрите на Надя спят по трима на един диван.

Вниманието, което привличат с раждането на Надежда, помага на Виктор и Татяна да пооправят живота си. Освен от държавата, семейството започва да получава подаръци от съпричастни граждани от цялата страна.

Малката Надя дава на родителите си истинска надежда за бъдещето. А майка й решава да не ражда повече деца и до днес Надя остава най-малката и най-обичана дъщеря.

13 години след раждането си, Надя е напълно нормална ученичка. Тя няма здравословни проблеми и е слабо и хубаво момиче.

Най-големите дъщери на Виктор и Татяна отдавна са омъжени и са напуснали семейното гнездо и сега тристайният апартамент е много по-просторен.