СВОБОДНО ВРЕМЕ

Японско подмладяване с фолио – методът, който побърка със своята ефикасност жените от цял свят

Съществуват много методи за подмладяване на кожата и изглаждане на бръчките – маски, гимнастика, специални етерични масла… Но днес ще ви представим един изключително ефикасен, но много необичаен метод за подмладяване с домакинско фолио.

Той е известен като японски метод за подмладяване на кожата и набира все по-голяма популярност сред жени от цял свят.

С него могат да се правят много процедури за лице. Почитателите на този метод за подмладяване се опират на опита на японките, които са прочути по цял свят с красивата си кожа.

подмладяване с фолио

Всички са запознати с японските упражнения за лице, масажите, подмладяващите процедури и антиейдж маските. Въпреки огромните количества скъпоструваща козметика на пазара, много японки и до ден днешен предпочитат да се доверят на проверените през вековете домашни рецепти. През последните десетилетия са добавили някои хитрости към старите рецепти. Една от тях е домакинското фолио .

Когато лицето се покрие с найлона, кожата започва да се поти, да отделя влага, а порите се отварят много добре. Когато порите са добре отворени, нанесените след тази процедура козметични средства проникват много по-бързо и допринасят за производството на колаген. Създава се един вид „обвивка” за лицето. Ефектът от това обвиване понякога увеличава положителния резултат от използването на подмладяващи маски.

японско подмладяване с фолио

Какво трябва да направите?

Вземете парче кухненско фолио. Размерът трябва да е такъв, че да покрие лицето и редната част от шията.

Направете си дупки за очите, носа и устата.

Почистете предварително лицето си с лосион или го измийте със сапун.

Сложете кухненското фолио върху лицето си, прилепете го плътно и останете така 15 минути.

Докато чакате, пригответе още една такава маска. Изберете някаква рецепта за подмладяваща маска. Много е важно да не бъде прекалено течна.

Пригответе маската и намажете дебел слой върху кухненското фолио.

Свалете предишната маска.

Избършете лицето с хартиена салфетка и след това сложете новата маска.

Сложете кухненското фолио върху лицето си, прилепете го плътно и останете така 15 минути. Когато времето изтече, махнете фолиото и измийте с хладка вода.