ЗДРАВЕ

Как да имате пети като на бебе в 3 лесни и бързи стъпки

Напуканите пети, които са характерен проблем за зимните месеци, освен неприятен козметичен дефект, могат да се превърнат и в болезнена грижа за вас. Затова е необходимо да обърнете внимание на краката си, преди да се е стигнало дотам.

В тези 3 лесни стъпки, ще се сбогувате завинаги с напуканите пети:

Стъпка1 – почистване

За тази стъпка се нуждаете от 2-3 л. топла вода, 2 с.л. сода бикарбонат, 2 с.л. морска сол и пемза.

Изсипете топлата вода в леген и добавете содата и солта. Разбъркайте добре, потопете краката си в сместа и оставете да покиснат в продължение на 15-20 минути. Накрая ги подсушете и ги изтрийте с пемзата.

Следвайте стриктно всяка стъпка и резултатът няма да закъснее

Стъпка №2 – скраб

Нуждаете се от 2 с.л. масло (най-добре маслиново, кокосово или рициново), захар или смляно кафе.

В малък съд смесете растителното масло с 1 с.л. захар или смляно кафе. Разбъркайте и с получената смес масажирайте краката си в продължение на 5 минути. След това ги измийте с топла вода и ги подсушете.

Стъпка №3 – овлажняващ крем

Както вече сами се досещате, последната стъпка е посветена на хидратацията на стъпалата, която е от огромно значение за справянето с напуканите пети.

За да си приготвите овлажняващия крем са ви нужни свещ (восък) и зехтин (можете да го заместите и с кокосово масло).

В огнеупорна купа поставете 2 ч.л. зехтин или кокосово масло и парченце свещ. Сложете купата в съд с гореща вода и загрейте до пълното разтопяване на съставките. Разбъркайте добре сместа, за да се хомогенизира и отдръпнете от котлона. Оставете я настрани да се охлади, след което нанесете от нея върху кожата на краката си. Препоръчително е да прилагате този овлажняващ крем всяка вечер преди сън. Нанасяйте го върху предварително измити и подсушени крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *