НОВИНИ

Лелята на убитите дечица от Санадански с важно разкритие за престъплението (Снимки)

Едно кърваво събитие измести от новините темата за коронавируса и привлече вниманието на цяла България. Става дума за инцидента в Сандански , където млада майка уби по особено жесток начин двете си дечица.

След като вече бяха изказани някои предположение за причината за убийството, от които най-вероятната версия е психическо разстройство вследствие на системен тормоз над майката от страна на бащата на децата, Георги, ето че вероятен нов мотив се появи на хоризонта.

Напълно противоположни версии за причините, довели до жестокото детеубийство излагат близки на призналата престъплението си майка Кристина и бащата Георги, съобщава Нова телевизия.

„Тежка шизофреничка, което е криено от майка й и баща й. Само шизофреник може да го направи това – разбирате ли, никой друг! Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка й и баща й никога не са предупредили“, обясни лелята на Георги – Васка Въсевска.

Кристиана Сандански

Според другата версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков. „Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми“, обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

престъпление Сандански

Преди два дни Георги и Кристина подписали доклад от проучване на социалните за средата в семейството във връзка с искане пред съда кой да се грижи за децата. Родителите им се обвинявали взаимно в насилие. Георги, който е обвиняван в непрекъснат тормоз и насилие, заплашил Кристина, че ще й вземе децата. А близките на Кристина признават: „В последния месец не беше добре, нещо ставаше в главата й, говореше несвързани неща, явно е отключила заболяване…“, пише Struma com.

Кристина ще бъде прегледана от експерти психиатри за установяване на състоянието й. Напрежението в семейството всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, чието първо заседание е трябвало да се проведе днес. Тогава Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

В момента Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *