НОВИНИ

Кристина, която уби децата си, била сексуално насилвана от свекъра си

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 32-годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си. По-рано адвокатът й обясни, че тя не била  признала, че е извършител на престъплението.

Думите на майката-детеубийца на разпита били само „съжалявам за това, което стана“.

Според защитника има съмнения, че Дунчева е извършител на ужасното престъпление и настоява, че няма категорични доказателства срещу нея.  32-годишната Кристина Дунчева е обвиняема за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, бе съобщението на прокуратурата. Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство.

В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят. „Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията”, смятат част от жителите на града. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Жената е била подлагана на голям тормоз и малтретиране от страна на съпруга си, той дори я притискал да сключат споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на майката, но семейството да остане да живее заедно, съобщава Struma.bg.

Кристина е била разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен адвокат и притискана да подпише документа. Потресена санданчанка за закланите деца Васил и Ивон: Адът започна, когато… „Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх“.

Съдия Красимир Аршинков, който разгледа делото по мярката, заяви лаконично, че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление следва да бъде наложена най-тежката мярка на обвиняемата. Братът на Кристина за завърнал от Австрия след като разбрал за трагедията.

Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него и адвокат си, търсила е помощ от съпруга си. В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снисхождение. Адвокат Алексиев поиска следствието да се извърши на друго място, тъй като се съмнява в неговата безпристрастност, сестрата на Георги Трайков е била в близки отношения с един от полицейските началници в Сандански.

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано.

Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!” Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана.

Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *