СВОБОДНО ВРЕМЕ

Тъща даде бележка на зет си преди сватбата и той след месеци разбра, че…

Млада жена разплака Reddit с историята си. С интернет потребителите Ники Пенингтън споделя как една обикновена бележка й е помогнала да преживее смъртта на майка си. 

В деня на сватбата си Ники видяла как майка й дава на бъдещия й съпруг сгънат на две лист хартия. Тя била много изненадана и искала да разбере какво послание е получил любимият й. Той обаче се пошегувал и й казал, че това ще бъде малката му тайна с майка й.

Ники останала леко обидена от думите на любимия, но в празничната суматоха бързо забравила случката.

Няколко месеца по-късно майката й починала след продължително боледуване. Ники била убита от мъка. Тя била много привързана към майка си, с която споделяла всичко и след смъртта й мислела, че е сама в целия свят.

Една вечер, докато плачела на дивана, мъжът й се приближил до нея, хванал ръката й и пожелал да я изслуша. Той я помолил да не таи мъката в себе си и да сподели всичко с него. Младият мъж намерил правилните думи и бил толкова внимателен, че Ники си помислила, че говори с майка си.

Колкото повече му се доверявала, толкова повече подкрепа получавала и толкова по-лесно й ставало да се справи със загубата. А когато решила да му благодари за помощта, той извадил листчето, което майка й му дала в деня на сватбата им.

Оказало се, че преди смъртта си болната жена му е оставила доста инструкции.

„Винаги я слушай много внимателно. Позволявай й да каже какво я мъчи. Казвай й, че я разбираш. Не решавай проблема вместо нея, но бъди до нея, докато тя сама търси решението му“, били само част от съветите на любящата й майка.

Четейки редовете, Ники започнала да се смее и да плаче. Тя веднага разпознала своята майка – разбираща,  чувствителна и умерено строга.

Бележката наистина помогнала на Ники да се справи с болката от загубата и да подобри връзката със съпруга си.