НОВИНИ

ВАЖНО! Ето кога започва втория срок за различните класове – заповед на министър Вълчев

Вече е ясно кога ще започне вторият учебен срок за децата ни, които в момента учат дистанционно. Любопитното е, че той ще започне по различно време за различните класове .

Това гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев , публикувана на сайта на МОН.

Вторият срок за учениците от 7 до 12 клас ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас – след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат и 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.

Ето цялата заповед:

заповед МОН

заповед втори срок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *