СВОБОДНО ВРЕМЕ

Липсата на интимен контакт повече от 7 дни носи сериозни последствия за здравето

Благодарение на интернет, днес ние можем да разберем неща, които не биха били възможни преди. Например, всички ние приемаме за даденост много неща, въпреки че в действителност ние не знаем ползите, които ни носят.

Такъв е случаят с интимните връзки, които не са нищо повече от един миг на удоволствие.

Тази дейност ни носи много ползи за здравето, които може и да не си представяте.

Въпреки това, като всяка друга здравословна дейност, ако спрем да я практикуваме, ще загубим ползите от нея. Ето защо много експерти смятат, че липсата на интимен контакт за една седмица, носи сериозни последствия. Затова в тази статия говорим за последиците, ако нямате сексуален контакт в продължение на 1 седмица.

Стрес

Взаимоотношенията с партньора са много практичен и приятен начин за намаляване на стреса. Ето защо, когато спрете да си угаждате, губите тази полза. Според проучване, проведено през 2005 г., правенето на любов с партньора постоянно подобрява физическото и психическото състояние на тялото. В допълнение, това е като една тренировка, която ще ви помогне да извършите повече на следващата среща.

Сърдечни проблеми

Всички знаем, че тези, които не извършват никаква физическа активност, ще имат проблеми със сърцето. Тъй като отношенията изискват физическа активност, подобряват сърдечното ни здраве и кръвообръщението.

Наскоро група учени, провели изследване с няколко двойки. Установили, че тези, които поддържат интимни отношения най-малко 1 път на седмица е по-малко вероятно да страдат от еректилна дисфункция. Напротив, тези, които са с по-редки отношения, имат много повече възможности.

Ниско самочувствие

След като живеете с партньора си, ако прекарате повече от седмица без секс, може да се почувствате нежелани. Може би си мислите, че вече не го привличате и оттам самочувствието ви е накърнено сериозно. В допълнение, според няколко проучвания, по време на еякулация, хормоните като тестостерон, естроген и пролактин се освобождават, което балансира емоциите ни.

Както можем да видим, не е само въпрос на задоволяване на желанието ни, но и за поддържане на здравето. Така че, ако сте женени, или живеете с партньора си, се възползвайте от възможността да се грижите за здравето си, като се забавлявате. Ако смятате, че вашите приятели и трябва да научат това, споделете тази статия в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *