СВОБОДНО ВРЕМЕ

Марги Хранова с 350 лв. пенсия, мина на заплата при военните

Маргарита Хранова е сред емблемите на българската естрадна музика, но приносът ѝ за родната култура бе пренебрегнат и тя не получи персонална пенсия от 700 лева, за която бе подала документи през миналата 2019 г.

Възнаграждението, което певицата взема за дългогодишния си стаж на сцената, е едва 350 лева, които Хранова определя като крайно недостатъчни, за да покрива битовите си нужди. Макар да е на 68 години, тя продължава да изнася концерти и да поема участия в цялата страна. Покрай пандемията и срива в културния сектор тя и колегите ѝ нямат никакви ангажименти. От борчове гласовитата изпълнителка признава, че я спасявала единствено заплатата, която вземала от военните. Марги успяла да се уреди като солистка в Ансамбъла на въоръжените сили. Като такава тя ежемесечно получавала добри и сигурни пари, с които подпомагала семейния бюджет. Неин колега в ансамбъла е и Орлин Горанов, който пък извади още по-голям късмет и във времена, в които артистите са принудени да си броят стотинките, той се облажва с още една заплата като водещ на предаването „Последният печели“ по БНТ.

Хранова признава, че в момента с ансамбъла също нямали концерти, но пък се събирали от време на време да репетират, разбира се, при спазване на всички мерки.

„Нямайки работа, нямаме и приходи, с които да живеем. Ако човек не е заделил нещо за черни дни, направо не ми се мисли как ли би могъл да оцелее. Много е трудно, но някак си ще го преживеем и това. Новите песни, които правим, също изискват средства. Слава Богу, аз съм солист на Ансамбъла на въоръжените сили към Националната гвардейска част и получавам заплата… Ходим си, репетираме си. За съжаление, нямаме никакви изяви, но правим репертоар с надеждата, че след време пак ще имаме концерти“, споделя звездата. Семейството на певицата има и голям кредит към банка, който нейният съпруг Кико изтегли преди време, за да създаде и финансира фамилния бизнес – картинг писта в столицата. В момента и доходите им от него били замрели заради ситуацията с коронавируса и те все повече се притеснявали как ще връщат кредита, но разчитали и на синовете си, които нямало да ги оставят да мизерстват за нищо на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *