ЗДРАВЕ

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Всеки знае, че за повишаване на имунитета, е необходимо да се консумират витамини, които могат да бъдат открити в изобилие в плодовете и зеленчуците.

Но диетолозите напомнят, че протеинът също е много важен, за да се радвате на силен имунитет, особено сега, когато навън върлуват всякакви вируси.

Основният източник на качествен протеин е месото. А най-полезното за имунитета месо е пилешкото филе! Работата е там, че в 100 грама от него се съдържа цялата ни дневната нужда от така необходимия протеин.

Специалистите са категорични, че пилешкото месо е предимно протеинова храна. Именно протеините се разграждат до аминокиселини, необходими за „изграждането“ на организма.

При дефицит на каквито и да е аминокиселини, нашите имунни клетки, които синтезират имуноглобулини, просто не са в състояние да изграждат имуноглобулини в нужното количеството.

В допълнение, в него се съдържат елементи като левцин, изолевцин и фенилаланин, които са от огромно значение за здравето и имунитета.

Калият, фосфорът и витамините А, В1 и В2 създават своеобразна защитна бариера за тялото.

Пилешкото филе често се включва в различни диети, като един от източниците на протеини, което го прави изключително подходящо и за всички, които внимателно следят за фигурата си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *