СВОБОДНО ВРЕМЕ

Разделиха се с починалия д-р Николов с емоционално писмо. Урологът загуби битката с коронавируса

Отиде си още един обичан специалист. Загубихме уролога Владимир Николов. Ето как се разделиха с него:

Мисията на д-р Николов беше да бъде закрилник, пише в емоционалното си обръщение Нели Веселинова

Нели Веселинова от Бургас е изпратила до редакционната поща на Флагман.бг емоционално писмо, с което се сбогува с уролога д-р Владимир Николов. Специалистът от МБАЛ – Лайф Хоспитал, който бе един от най-добрите в своята област, издъхна на 59-годишна възраст от коронавирус.

Нели Веселинова излива душата си в емоционално писмо, което Флагман публикува с незначителни корекции:

„В памет на д-р Владимир Николов…

В дните на Новата Година, на неудържимото тържество на живота, нашият народ и цялото човечество се прекланят пред подвига и делото на тези, които утвърждават живота. Този празник е едно признание към благородния труд на хората в бяло. Признателност за неспокойните дни и безсънните нощи, за творческите търсения и човешкото съчувствие…

За него – „Живота направил бих всичко“

Това всичко се отнася за д-р Владимир Николов – твореца и новатора, за неуморния и скромния, който никога не е имал определено работно време, когато оперира или бди над леглата на пострадалите. Лекарят е синоним на човек. Мисията на д-р Николов беше да бъде закрилник… И едно упование… Една голяма вяра и надежда… Вяра в доброто, в красотата на утрешния ден. Затова той се чувстваше истински щастлив, когато му носеха букети цветя и плахо произнасяха двете толкова желани думи „Благодаря, докторе“ .

Щастлива съм, че те познавах, приятелю.

Ще ни липсваш много…

Поклон и светъл път към по-добрия свят…“

Petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *